Laša un avokado sendvičs

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Laša un avokado sendvičs
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Polārmaize
     4 gabali
  • Ķiploku mērce
     100 g
  • Laša fileja
     200 g
  • Citronpipari un sāls pēc garšas
     
  • Olīveļļa cepšanai
     
  • Ziedkāposts
     100 g
  • Avokado
     1 gabali
  • Spināti
     1 sauja (-s)
  • Čedara siers
     50 g
  • Sīpols
     2 šķēlīte (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Apslaki maizi ar olīveļļu un pārkaisi ar garšvielām un rīvētu sieru. Apcep krāsnī 180 grādos.
Lasi pārkaisi ar sāli, pipariem un grilē, kamēr tas kļūst zeltaini brūns.
Uz vienas apceptās polārmaizes liec mērci, spinātus, plānu ziedkāposta un avokado šķēli.
Dārzeņiem liec virsū plucinātu vai šķēlēs sagrieztu lasi, sīpola gredzenu, mērci un otru polārmaizes šķēli. Pasniedz siltu.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes