Lasis ar krāsnī ceptiem dārzeņiem

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Lasis ar krāsnī ceptiem dārzeņiem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Laša fileja
     250 g
  • Ziedkāposts
     0.5 Gabali
  • Burkāni
     3 gabali
  • Kartupeļi
     800 g
  • Ķiploks
     4 daiva (-s)
  • Olīveļļa
     50 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Citrons
     1 gabali
  • Saldais krējums
     200 g

Laša marināde

  • Garšvielu maisījums Terijaki
     1 Ēdamkarote
  • Malta paprika
     1 Ēdamkarote
  • Olīveļļa
     1 Ēdamkarote

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagatavo dārzeņus – notīri un sagriez mazākos gabalos.

Pievieno ķiploku, sāli un olīveļļu, liec cepeškrāsnī cepties 200 grādos uz 20 minūtēm.

 

Iemarinē lasi – sajauc Teryaki ar paprikas pulveri, citrona sulu un olīveļļu un apviļā tajā laša fileju.

Kad dārzeņi ir cepušies 20 minūtes, pievieno lasi un turpini cept vēl 15 minūtes. 

Pagatavo mērci – uzsildi saldo krējumu, pievieno sāli un sulu no puses citrona. 

Pasniedzot pārlej ar to lasi un dārzeņus.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Laša tartars ar paipalu olām

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti