Lasis ar sēņu un spinātu uzlējumu

  • Gatavošana 35min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Laša fileja
     2 gabali
  • Sīpols
     80 g
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Sēnes
     180 g
  • Baltvīns
     60 ml
  • Saldais krējums
     180 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Olīveļļa
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Atklāj laša saderību ar spinātu, sēņu un baltvīna uzlējumu!

Uzsilda cepeškrāsni līdz 220° C. Apsmērē katru laša filejas gabalu ar olīveļļu un uzliek uz cepamā papīra.

Apber ar sāli un pipariem. Cep 13-18 minūtes (skatoties, cik biezas ir filejas).

Kamēr lasis cepjas, uz pannas uzlej nedaudz eļļas un pievieno sakapāto sīpolu. Pievieno sēnes, ķiploku un spinātus. Ļauj spinātiem nosautēties, ik pa laikam apmaisot.

Kad apcepts, pievieno baltvīnu. Sautē pāris minūtes, lai alkohols iztvaiko.

Pievieno saldo krējumu un kārtīgi samaisa. Tad pieber sāli un piparus. Apmaisa un sautē vēl pāris minūtes.

Izņem laša filejas, tās aplej ar sēņu-spinātu mērci un pasniedz karstu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Tunča kotletes

30min • Viegli

Kāpostgalvas tītenis

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Lasis ar brokoļiem

20min • Vidēji grūti

Biezpiena plācenīši

20min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).