Lasis ar sēņu un spinātu uzlējumu

  • Gatavošana 35min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Laša fileja
     2 gabali
  • Sīpols
     80 g
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Sēnes
     180 g
  • Baltvīns
     60 ml
  • Saldais krējums
     180 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Olīveļļa
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Atklāj laša saderību ar spinātu, sēņu un baltvīna uzlējumu!

Uzsilda cepeškrāsni līdz 220° C. Apsmērē katru laša filejas gabalu ar olīveļļu un uzliek uz cepamā papīra.

Apber ar sāli un pipariem. Cep 13-18 minūtes (skatoties, cik biezas ir filejas).

Kamēr lasis cepjas, uz pannas uzlej nedaudz eļļas un pievieno sakapāto sīpolu. Pievieno sēnes, ķiploku un spinātus. Ļauj spinātiem nosautēties, ik pa laikam apmaisot.

Kad apcepts, pievieno baltvīnu. Sautē pāris minūtes, lai alkohols iztvaiko.

Pievieno saldo krējumu un kārtīgi samaisa. Tad pieber sāli un piparus. Apmaisa un sautē vēl pāris minūtes.

Izņem laša filejas, tās aplej ar sēņu-spinātu mērci un pasniedz karstu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli

Skābeņu zupa

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Gruboto ar jūras veltēm

1h • Vidēji grūti