Lasis ar sēņu un spinātu uzlējumu

  • Gatavošana 35min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Laša fileja
     2 gabali
  • Sīpols
     80 g
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Sēnes
     180 g
  • Baltvīns
     60 ml
  • Saldais krējums
     180 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Olīveļļa
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Atklāj laša saderību ar spinātu, sēņu un baltvīna uzlējumu!

Uzsilda cepeškrāsni līdz 220° C. Apsmērē katru laša filejas gabalu ar olīveļļu un uzliek uz cepamā papīra.

Apber ar sāli un pipariem. Cep 13-18 minūtes (skatoties, cik biezas ir filejas).

Kamēr lasis cepjas, uz pannas uzlej nedaudz eļļas un pievieno sakapāto sīpolu. Pievieno sēnes, ķiploku un spinātus. Ļauj spinātiem nosautēties, ik pa laikam apmaisot.

Kad apcepts, pievieno baltvīnu. Sautē pāris minūtes, lai alkohols iztvaiko.

Pievieno saldo krējumu un kārtīgi samaisa. Tad pieber sāli un piparus. Apmaisa un sautē vēl pāris minūtes.

Izņem laša filejas, tās aplej ar sēņu-spinātu mērci un pasniedz karstu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Veģetārā lazanja

2h 10min • Vidēji grūti