Lasis ar sparģeļiem un Holandes mērci

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Lasis ar sparģeļiem un Holandes mērci
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Laša fileja
     300 g
  • Gī sviests
     2 ēdamk.
  • Sparģeļi
     2 bunte (-s)
  • Sāls
      pēc garšas

Mērce

  • Olas dzeltenumi
     3 gab.
  • Dižonas sinepes
     1 ēdamk.
  • Laima sula
     0.5 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Kajēnas pipari
     0.3 tējk.
  • Izkausēts sviests
     150 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagriez lasi divās vai četrās mazākās filejās, ierīvē ar sāli.
Apcep uz karstas pannas, pievienojot ēdamkaroti gī sviesta.
Citā pannā lej ūdeni, pievieno gī sviestu un sāli.
Sparģeļiem nomizo mizu un liec vārīties divas minūtes.
Pagatavo mērci: bļodā liec olu dzeltenumus, pievieno sinepes, samaisi ar putojamo slotiņu, lēnām lejot klāt izkausēto sviestu.
Tad pievieno sāli, Kajēnas piparus un laima sulu.
Mērce jāpasniedz, kamēr tā silta.

Saistītās receptes

Lasis ar makaroniem Ellas gaumē

30min • Vidēji grūti

Suši kūka

3h • Vidēji grūti