Lasis ar sparģeļiem un Holandes mērci

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Lasis ar sparģeļiem un Holandes mērci
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Laša fileja
     300 g
  • Gī sviests
     2 ēdamk.
  • Sparģeļi
     2 bunte (-s)
  • Sāls
      pēc garšas

Mērce

  • Olas dzeltenumi
     3 gab.
  • Dižonas sinepes
     1 ēdamk.
  • Laima sula
     0.5 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Kajēnas pipari
     0.3 tējk.
  • Izkausēts sviests
     150 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Lasis ar sparģeļiem un Holandes mērci 

Sagriez lasi divās vai četrās mazākās filejās, ierīvē ar sāli.
Apcep uz karstas pannas, pievienojot ēdamkaroti gī sviesta.
Citā pannā lej ūdeni, pievieno gī sviestu un sāli.
Sparģeļiem nomizo mizu un liec vārīties divas minūtes.
Pagatavo mērci: bļodā liec olu dzeltenumus, pievieno sinepes, samaisi ar putojamo slotiņu, lēnām lejot klāt izkausēto sviestu.
Tad pievieno sāli, Kajēnas piparus un laima sulu.
Mērce jāpasniedz, kamēr tā silta.

Līdzīgas receptes

Aveņu siera kūka

30min • Vidēji grūti

Tunča kotletes

30min • Viegli

Saldā brunetes kūka

12min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kraukšķīgās olas

45min • Vidēji grūti

Kāpostgalvas tītenis

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Lasis ar brokoļiem

20min • Vidēji grūti
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.