Lasis ar sparģeļiem un Holandes mērci

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Lasis ar sparģeļiem un Holandes mērci
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Laša fileja
     300 g
  • Gī sviests
     2 ēdamk.
  • Sparģeļi
     2 bunte (-s)
  • Sāls
      pēc garšas

Mērce

  • Olas dzeltenumi
     3 gab.
  • Dižonas sinepes
     1 ēdamk.
  • Laima sula
     0.5 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Kajēnas pipari
     0.3 tējk.
  • Izkausēts sviests
     150 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Lasis ar sparģeļiem un Holandes mērci 

Sagriez lasi divās vai četrās mazākās filejās, ierīvē ar sāli.
Apcep uz karstas pannas, pievienojot ēdamkaroti gī sviesta.
Citā pannā lej ūdeni, pievieno gī sviestu un sāli.
Sparģeļiem nomizo mizu un liec vārīties divas minūtes.
Pagatavo mērci: bļodā liec olu dzeltenumus, pievieno sinepes, samaisi ar putojamo slotiņu, lēnām lejot klāt izkausēto sviestu.
Tad pievieno sāli, Kajēnas piparus un laima sulu.
Mērce jāpasniedz, kamēr tā silta.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes