Lasis terijaki mērcē

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Lasis terijaki mērcē
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Grils

  • Laša fileja
     250 g
  • Mērce Kikkoman Teriyaki ar sezamu
     2 ēdamk.
  • Tomātu mērce
     1 ēdamk.

Tortiljas

  • Mini tortiljas
     4 gabali
  • Jogurts bez piedevām
     4 ēdamk.
  • Mangolda salāti
     4 sauja (-s)
  • Avokado
     0.5 gabali
  • Marinēti sīpoliņi
     70 g
  • Cukini
     0.2 gabali
  • Citrons
     1 gab.
  • Cukurs
     0.5 Tējkarotes
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sajauc kopā tomātu un terijaki mērces.

Liec mērcē marinēties laša filejas. Atstāj vismaz uz 20 minūtēm.

Sagriez cukīni plānās strēmelēs un iemarinē citrona sulā ar cukuru un sāli.

 

Sakarsē grila restes un cep fileju 2-4 minūtes no abām pusēm, līdz gatavībai. 

Uzsildi arī tortiljas maizītes. 

Liec uz tortiljām jogurtu, mangolda salātus, avokado strēmelītes, marinētos sīpoliņus un cukīni. 

Saplucini laša fileju un pievieno tortiljām.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti