Lēcu karijs ar kokosriekstu pienu un laimu

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Lēcu karijs ar kokosriekstu pienu un laimu

Sastāvdaļas

  • Rīsi
     500 g
  • Kaltētas sarkanās lēcas
     200 g
  • Sīpols
     1 gab.
  • Rīvēts svaigs ingvers
     1 ēdamk.
  • Mērce Sambal Oelek
     1 tējk.
  • Eļļa
     1 ēdamk.
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Karijs
     0.5 ēdamk.
  • Tomātu biezenis
     2 tējk.
  • Dārzeņu buljons (ūdens ar kubiņu vai novārījums)
     500 ml
  • Kokosriekstu piens
     400 ml
  • Ziedkāposts
     0.5 gab.
  • Ķiršu tomāti
     250 g
  • Laims
     1 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Mazās spinātu lapiņas
     65 g
  • Indijas rieksti
     100 g
  • Pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Palutiniet garšas kārpiņas ar burvīgu lēcu kariju! Šajā receptē satikušās karija, tomātu un krēmīga kokosriekstu piena izmeklētās garšas ar ingvera un sambal oelek asumiņu. Kā piedevu pasniedziet kraukšķīgus Indijas riekstus un piespiediet mazliet laima sulas, lai vēl vairāk izceltu garšas.
Rīsus novāra, sekojot norādēm uz iepakojuma.
Noskalo un notecina lēcas.
Nomizo un sakapā sīpolu. Nomizo un sarīvē ingveru.
Lielā kastrolī eļļā apcep sīpolu un sambal oelek. Iemaisa izspiestu ķiploku, ingveru, kariju un tomātu biezeni. Pievieno lēcas, buljonu un kokosriekstu pienu. Maisot uzvāra, uzliek vāku un sautē uz lēnas uguns aptuveni 10 minūtes.
Ziedkāpostu sagriež nelielos gabaliņos. Liek tos kastrolī un vāra vēl 10 minūtes.
Tomātus pārgriež uz pusēm. Laimu sagriež daiviņās.
Pievieno sāli un piparus. Iemaisa spinātus un tomātus.
Lēcu kariju pasniedz ar rīsiem, riekstiem un laima daiviņām.

Saistītās receptes

Suši kūka

3h • Vidēji grūti

Pelmeņi ar malto gaļu un ingveru

1h 30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes