Sastāvdaļas
-
Pancetta bekons140 g
-
Vistu kājas12 gabali
-
Olīveļļa100 ml
-
Puravs1 gabali
-
Seleriju kāti3 gabali
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Ābolu sidrs500 ml
-
Saldēti zaļie sirznīši300 g
-
Dižonas sinepes1 ēdamk.
-
Ledus salāti2 sauja (-s)
-
Sparģeļi10 gabali
-
Sāls un pipari1 pēc garšas
-
Zaļumi1 bunte (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sagriez bekonu gabalos un apcep uz pannas tā, lai iztek tauki.
Izņem bekonu un taukos liec cepties ar sāli un pipariem pārkaisītas vistu kājiņas, puravu, seleriju kātus, ķiploku, pārkaisi estragonu un cep aptuveni 5 minūtes.
Ja nepieciešams, pievieno eļļu.
Pārlej vistu ar sidru, pievieno apcepto bekonu, zirnīšus, sparģeļus, un turpini gatavot uz vidējas uguns aptuveni 40 minūtes, līdz vistas gaļa nāk nost no kauliem.
Kad vista gatava, pievieno sinepes un samaisi.
Pirms pasniegšanas iemaisi saplūkātus ledus salātus un pārkaisi ar zaļumiem.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.