Liellopa gaļas zupa ar alu

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Liellopa gaļas zupa ar alu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Liellopa maltā gaļa
     400 g
  • Saulespuķu eļļa
     30 ml
  • Ķimenes
     1 ēdamk.
  • Ķiploki
     3 daiva (-s)
  • Šalotes sīpoli
     2 gab.
  • Burkāns
     1 gab.
  • Seleriju kāti
     4 gabali
  • Sarkanā paprika
     1 gab.
  • Tomātu pasta
     2 ēdamk.
  • Sasmalcināti tomāti savā sulā
     400 ml
  • Brūnais cukurs
     1.5 ēdamk.
  • Liellopa gaļas buljons
     1.5 L
  • Alus
     500 ml
  • Tumšā šokolāde
     30 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Liellopa gaļas zupa ar alu

Sagriez mazos kubiņos burkānu, seleriju, sīpolu un ķiploku.
Katlā lej saulespuķu eļļu un pasautē dārzeņus, tad pievieno malto gaļu un apcep to.
Liec klāt tomātu pastu un nedaudz apdedzini, pielej sasmalcinātos tomātus, alu, buljonu un cukuru.
Līdzko sāk vārīties, samazini temperatūru, lai zupa lēnām tvaicētos.
Vāri vismaz stundu.
Dziļākai garšai pievieno tumšo šokolādi.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Skābeņu zupa

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes