Liellopa gaļas zupa ar alu

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Liellopa gaļas zupa ar alu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Liellopa maltā gaļa
     400 g
  • Saulespuķu eļļa
     30 ml
  • Ķimenes
     1 ēdamk.
  • Ķiploki
     3 daiva (-s)
  • Šalotes sīpoli
     2 gab.
  • Burkāns
     1 gab.
  • Seleriju kāti
     4 gabali
  • Sarkanā paprika
     1 gab.
  • Tomātu pasta
     2 ēdamk.
  • Sasmalcināti tomāti savā sulā
     400 ml
  • Brūnais cukurs
     1.5 ēdamk.
  • Liellopa gaļas buljons
     1.5 L
  • Alus
     500 ml
  • Tumšā šokolāde
     30 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagriez mazos kubiņos burkānu, seleriju, sīpolu un ķiploku.
Katlā lej saulespuķu eļļu un pasautē dārzeņus, tad pievieno malto gaļu un apcep to.
Liec klāt tomātu pastu un nedaudz apdedzini, pielej sasmalcinātos tomātus, alu, buljonu un cukuru.
Līdzko sāk vārīties, samazini temperatūru, lai zupa lēnām tvaicētos.
Vāri vismaz stundu.
Dziļākai garšai pievieno tumšo šokolādi.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sautējums “podiņā”

1h 30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gaspačo

15min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Tumšā alus picas mīkla

2h 30min • Vidēji grūti

Franču sīpolu zupa

55min • Vidēji grūti