Liellopa Smash burgers jeb plānburgers

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Liellopa Smash burgers jeb plānburgers

Sastāvdaļas

  • Burgera maizītes
     4 gab.
  • Liellopa maltā gaļa
     400 g
  • Kausētā siera šķēles Rimi
     8 gab.
  • Sarkanais sīpols
     1 gab.
  • Tomāti
     2 gab.
  • Ledus salātu galva Rimi
     0.3 gab.
  • Marinēti gurķi Rimi Smart
     4 gab.
  • Eļļa
      Cepšanai

Mērcei

  • Kečups Rimi
     100 g
  • Majonēze
     200 g
  • Marinēti gurķi Rimi Smart
     2 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Liellopa plānburgers jeb smash burgers ar kraukšķīgu maliņu un sulīgu gaļu – lieliski piemērots pusdienām.

Malto gaļu sadali astoņās vienādās daļās un savel nelielas bumbiņas.

Uzsildi pannu un nedaudz apgrauzdē maizītes.

Sagatavo cepampapīra gabalus pannas virsmas izmērā. Uz karstas pannas uzlej nedaudz eļļas, pārklāj ar gabalu cepampapīra, virsū liec gaļas bumbiņu un pārklāj to ar vēl vienu gabalu cepampapīra.

Tad ar presi bumbiņu kārtīgi saplacini.

Noņem papīru, apgriez gaļu uz otru pusi un apcep. Pa virsu liec siera šķēli un ļauj tai nedaudz pakust. Procesu atkārto ar katru gaļas bumbiņu.

Pagatavo mērci: majonēzei pievieno kečupu un sakapātus marinētus gurķus, pielej nedaudz gurķu marinādes un visu samaisi.

Sagatavo pārējās burgera sastāvdaļas: tomātus, marinētus gurķus un sīpolu sagriez plānās šķēlēs, salātlapas – strēmelēs.

Saliec burgeru: uz maizītes liec mērci, tad salātlapas, divus gaļas plācenīšus, gurķi, tomātu, sīpolu, mērci un otru maizes pusīti.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kabaču zupa

40min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes