Sastāvdaļas
-
Liellopa gaļa400 g
-
Sarkanvīns300 ml
-
Saulespuķu eļļa2 ēdamk.
-
Sviests1 ēdamk.
-
Milti1.5 ēdamk.
-
Ķiploki2 daiva (-s)
-
Liels sīpols1 gab.
-
Selerijas kāti2 gab.
-
Tomātu biezenis I Love Eco2 ēdamk.
-
Čili pāksts1 gab.
-
Kartupeļi4 gab.
-
Liellopa buljons1.5 L
-
Lauru lapas2 gab.
-
Timiāns2 zariņi
-
Svaigi pētersīļi pasniegšanai1 bunte (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sagriez gaļu un visus dārzeņus nelielos kubiņos.
Čuguna katlā izkausē sviestu ar eļļu.
Apcep gaļu, pievieno dārzeņus un nedaudz pasautē.
Pieber miltus, noplaucē.
Lej sarkanvīnu un nedaudz patvaicē.
Pievieno tomātu biezeni, buljonu un garšaugus.
Ļauj zupai sākt vārīties.
Uzliec vāku un, samazinot temperatūru uz pusi, vāri vismaz 1 h 30 minūtes, līdz zupa kļuvusi bieza un gaļa mīksta.
Ik pa laikam pacel vāku un pamaisi, jo mēdz gadīties, ka tā izvārās ātrāk, vai tieši otrādi, nedaudz ilgāk.
Pasniedz ar sakapātiem pētersīļiem un kraukšķīgu franču bageti.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.