Liellopa zupa ar sarkanvīnu

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Liellopa zupa ar sarkanvīnu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Liellopa gaļa
     400 g
  • Sarkanvīns
     300 ml
  • Saulespuķu eļļa
     2 Ēdamkarote
  • Sviests
     1 Ēdamkarote
  • Milti
     1.5 Ēdamkarote
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Liels sīpols
     1 gabali
  • Selerijas kāti
      2 gab.
  • Tomātu biezenis I Love Eco
     2 Ēdamkarote
  • Čili pāksts
      1 gab.
  • Kartupeļi
     4 gabali
  • Liellopa buljons
     1.5 L
  • Lauru lapas
      2 gab.
  • Timiāns
      2 zariņi
  • Svaigi pētersīļi pasniegšanai
     1 bunte (-s)

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagriez gaļu un visus dārzeņus nelielos kubiņos.
Čuguna katlā izkausē sviestu ar eļļu.
Apcep gaļu, pievieno dārzeņus un nedaudz pasautē.
Pieber miltus, noplaucē.
Lej sarkanvīnu un nedaudz patvaicē.
Pievieno tomātu biezeni, buljonu un garšaugus.
Ļauj zupai sākt vārīties.
Uzliec vāku un, samazinot temperatūru uz pusi, vāri vismaz 1 h 30 minūtes, līdz zupa kļuvusi bieza un gaļa mīksta.
Ik pa laikam pacel vāku un pamaisi, jo mēdz gadīties, ka tā izvārās ātrāk, vai tieši otrādi, nedaudz ilgāk.
Pasniedz ar sakapātiem pētersīļiem un kraukšķīgu franču bageti.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Dārgā steika sviestmaize

20min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Tomātu frikadeļu zupa

45min • Viegli
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes