Magoņu cepumi

  • Gatavošana 2h 30min
  • Viegli
Magoņu cepumi

Sastāvdaļas

  • Kviešu milti
     250 g
  • Ūdens (silts)
     140 ml
  • Eļļa
     2 ēdamk.
  • Sausais raugs
     4 g
  • Cukurs
     3 ēdamk.
  • Magoņu sēklas
     2 ēdamk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Siltajam ūdenim pievieno eļļu.
Miltus sajauc ar cukuru, sāli, raugu un magoņu sēklām.
Miltiem pievieno ūdeni un izmīci mīklu.
To visu liec traukā un pārklāj ar virtuves dvieli.
Ļauj tai uzbriest, novietojot siltajā vietā uz 1 - 2 stundām.
Paņem mazu mīklas gabaliņu, sarullē to stīgas formā (tai jābūt rādītājpirksta biezumā) un sagriez to gabalos.
Liec uz cepamās plāts un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 15-17 minūtes.
Cepumus klasiski pasniedz ar magoņu pienu vai ķīseli.

Līdzīgas receptes

Jogurta tosti ar ogām

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Diļļu marināde

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Provansas marināde

5min • Viegli