Magoņu cepumi

  • Gatavošana 2h 30min
  • Viegli
Magoņu cepumi

Sastāvdaļas

  • Kviešu milti
     250 g
  • Ūdens (silts)
     140 ml
  • Eļļa
     2 ēdamk.
  • Sausais raugs
     4 g
  • Cukurs
     3 ēdamk.
  • Magoņu sēklas
     2 ēdamk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Siltajam ūdenim pievieno eļļu.
Miltus sajauc ar cukuru, sāli, raugu un magoņu sēklām.
Miltiem pievieno ūdeni un izmīci mīklu.
To visu liec traukā un pārklāj ar virtuves dvieli.
Ļauj tai uzbriest, novietojot siltajā vietā uz 1 - 2 stundām.
Paņem mazu mīklas gabaliņu, sarullē to stīgas formā (tai jābūt rādītājpirksta biezumā) un sagriez to gabalos.
Liec uz cepamās plāts un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 15-17 minūtes.
Cepumus klasiski pasniedz ar magoņu pienu vai ķīseli.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zaķmaizītes

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kanēļburkāni

45min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sātīgā fokača

5h • Vidēji grūti