Krāsnī cepti cukīni ar sieru un kraukšķīgu garoziņu

  • Gatavošana 10min
  • Viegli
Krāsnī cepti cukīni ar sieru un kraukšķīgu garoziņu

Sastāvdaļas

  • Cukīni
     2 gab.
  • Olas
     2 gab.
  • Milti
     3 ēdamk.
  • Sarīvēts siers
     70 g
  • Panko vai cita veida rīvmaize
     
  • Svaigi zaļumi (pēc izvēles – pētersīļi, dilles u.c.)
     
  • Sāls un garšvielas
      Pēc garšas

Mērcei

  • Grieķu jogurts
     
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Dilles
     
  • Šķipsniņa sāls
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Krāsnī cepti cukīni ar izkausētu sieru un zeltainu, kraukšķīgu garoziņu – viegla vasaras uzkoda vai piedeva.

Cukīni sagriež aptuveni 2 cm biezos stienīšos.

Olas sakuļ, pievienojot šķipsniņu sāls.

Rīvmaizi sajauc ar sieru un zaļumiem.

Cukīni gabaliņus apviļā miltos, tad olā un pēc tam rīvmaizes–siera maisījumā.

Cukīni liek uz cepampapīra un cep cepeškrāsnī 190 grādu temperatūrā aptuveni 10 minūtes, līdz stienīšu garoziņa kļūst kraukšķīga.

Pasniedz ar mērci no jogurta, ķiploka, dillēm un sāls.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sieru uzkodu plate

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes