Mājas falafels

  • Sagataves 35min ,  Gatavošana 10min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Falafelam

  • turku zirņi (bez šķidruma)
     500 g
  • svaigs koriandrs un pētersīļi
     1 sauja
  • asā mērce
     1 ĒK
  • kardamons
     1 TK
  • kumīns
     1 TK
  • paprikas pulveris
     1 TK
  • citrona sula un miziņa
     0,5 gab.
  • milti
     3 ĒK
  • sāls un pipari
      pēc garšas
  • ķiploks
     1 daiviņa
  • olīveļļa
     1 ĒK

Mērcei

  • grieķu jogurts
     200 g
  • piparmētru lapas, svaigas
     1 sauja
  • gurķis
     1 gab.
  • sāls
      pēc garšas
  • asās paprikas pulveris
     1 ĒK
  • citrona sula
     0,5 gab.
  • olīveļļa
     1 ĒK

Pasniegšanai

  • Pita maizes
     4 gab.
  • Grillēta vai svaiga paprika
     
  • Tomāti
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda krāsni līdz 180 ºC.

Gatavo mērci. Jogurtam pievieno sagrieztas piparmētru lapas, smalki sagrieztu gurķi, sāli, paprikas pulveri un iespiež citrona pusītes sulu. Pievieno 1 ēdamk. olīveļļas un kārtīgi samaisa. Liek ledusskapī.

Blenderī saber visas falafela sastāvdaļas un blenderē, līdz ir izveidojusies viendabīga masa. No masas veido mazas kotletītes. Tās apcep uz pannas 2 minūtes no katras puses. Tad saliek uz cepamās pannas (uz cepampapīra) un liek krāsnī cepties vēl 10 minūtes 180 ºC.

No pitas maizītes izveido kabatiņu. Tajā saliek dārzeņus pēc izvēles, falafelu un mērcīti.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.