Mājas falafels

  • Sagataves 35min ,  Gatavošana 10min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Falafelam

  • Turku zirņi (bez šķidruma)
     500 g
  • Svaigs koriandrs un pētersīļi
     1 sauja
  • Asā mērce
     1 ĒK
  • Kardamons
     1 TK
  • Kumīns
     1 TK
  • Paprikas pulveris
     1 TK
  • Citrona sula un miziņa
     0,5 gab.
  • Milti
     3 ĒK
  • Sāls un pipari
      pēc garšas
  • Ķiploks
     1 daiviņa
  • Olīveļļa
     1 ĒK

Mērcei

  • Grieķu jogurts
     200 g
  • Piparmētru lapas, svaigas
     1 sauja
  • Gurķis
     1 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Asās paprikas pulveris
     1 ĒK
  • Citrona sula
     0,5 gab.
  • Olīveļļa
     1 ĒK

Pasniegšanai

  • Pita maizes
     4 gab.
  • Grillēta vai svaiga paprika
     
  • Tomāti
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda krāsni līdz 180°C.

Gatavo mērci: jogurtam pievieno sagrieztas piparmētru lapas, smalki sagrieztu gurķi, sāli, paprikas pulveri un iespiež citrona pusītes sulu. Pievieno 1 ēdamk. olīveļļas un kārtīgi samaisa. Liek ledusskapī.

Blenderī saber visas falafela sastāvdaļas un blenderē, līdz ir izveidojusies viendabīga masa. No masas veido mazas kotletītes. Tās apcep uz pannas 2 minūtes no katras puses. Tad saliek uz cepamās pannas (uz cepampapīra) un liek krāsnī cepties vēl 10 minūtes 180°C.

No pitas maizītes izveido kabatiņu. Tajā saliek dārzeņus pēc izvēles, falafelu un mērcīti.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!