Mājas falafels

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Falafels

  • Turku zirņi (bez šķidruma)
     500 g
  • Svaigs koriandrs
     0.5 sauja (-s)
  • Asā mērce
     1 Ēdamkarote
  • Kardamons
     1 Tējkarotes
  • Kumīns
     1 Tējkarotes
  • Paprikas pulveris
     1 Tējkarotes
  • Citrona sula un miziņa
     0.5 gabali
  • Milti
     3 Ēdamkarote
  • Sāls
      pēc garšas
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Olīveļļa
     1 Ēdamkarote
  • Pētersīļi
     0.5 sauja (-s)
  • Pipari
      pēc garšas

Mērce

  • Grieķu jogurts
     200 g
  • Piparmētru lapas (svaigas)
     1 sauja (-s)
  • Gurķis
     1 gabali
  • Sāls
      pēc garšas
  • Asās paprikas pulveris
     1 Ēdamkarote
  • Citrona sula
     0.5 gabali
  • Olīveļļa
     1 Ēdamkarote

Pasniegšanai

  • Pita maizes
     4 gabali
  • Grillēta vai svaiga paprika
      pēc garšas
  • Tomāti
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda krāsni līdz 180°C.

Gatavo mērci: jogurtam pievieno sagrieztas piparmētru lapas, smalki sagrieztu gurķi, sāli, paprikas pulveri un iespiež citrona pusītes sulu. Pievieno 1 ēdamk. olīveļļas un kārtīgi samaisa. Liek ledusskapī.

Blenderī saber visas falafela sastāvdaļas un blenderē, līdz ir izveidojusies viendabīga masa. No masas veido mazas kotletītes. Tās apcep uz pannas 2 minūtes no katras puses. Tad saliek uz cepamās pannas (uz cepampapīra) un liek krāsnī cepties vēl 10 minūtes 180°C.

No pitas maizītes izveido kabatiņu. Tajā saliek dārzeņus pēc izvēles, falafelu un mērcīti.

Saistītās receptes

Pupiņu čili burito

1h • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Veģetārā lazanja

2h 10min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes