Mājas falafels

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Falafels

  • Turku zirņi (bez šķidruma)
     500 g
  • Svaigs koriandrs
     0.5 sauja (-s)
  • Asā mērce
     1 ēdamk.
  • Kardamons
     1 tējk.
  • Kumīns
     1 tējk.
  • Paprikas pulveris
     1 tējk.
  • Citrona sula un miziņa
     0.5 gab.
  • Milti
     3 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Olīveļļa
     1 Ēdamkarote
  • Pētersīļi
     0.5 sauja (-s)
  • Pipari
      pēc garšas

Mērce

  • Grieķu jogurts
     200 g
  • Piparmētru lapas (svaigas)
     1 sauja (-s)
  • Gurķis
     1 gabali
  • Sāls
      pēc garšas
  • Asās paprikas pulveris
     1 ēdamk.
  • Citrona sula
     0.5 gab.
  • Olīveļļa
     1 Ēdamkarote

Pasniegšanai

  • Pita maizes
     4 gabali
  • Grillēta vai svaiga paprika
      pēc garšas
  • Tomāti
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda krāsni līdz 180°C.

Gatavo mērci: jogurtam pievieno sagrieztas piparmētru lapas, smalki sagrieztu gurķi, sāli, paprikas pulveri un iespiež citrona pusītes sulu. Pievieno 1 ēdamk. olīveļļas un kārtīgi samaisa. Liek ledusskapī.

Blenderī saber visas falafela sastāvdaļas un blenderē, līdz ir izveidojusies viendabīga masa. No masas veido mazas kotletītes. Tās apcep uz pannas 2 minūtes no katras puses. Tad saliek uz cepamās pannas (uz cepampapīra) un liek krāsnī cepties vēl 10 minūtes 180°C.

No pitas maizītes izveido kabatiņu. Tajā saliek dārzeņus pēc izvēles, falafelu un mērcīti.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Šašlika pasta

25min • Viegli

Jāņu mērces

5min • Viegli
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.