Mājas falafels

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Falafels

  • Turku zirņi (bez šķidruma)
     500 g
  • Svaigs koriandrs
     0.5 sauja (-s)
  • Asā mērce
     1 ēdamk.
  • Kardamons
     1 tējk.
  • Kumīns
     1 tējk.
  • Paprikas pulveris
     1 tējk.
  • Citrona sula un miziņa
     0.5 gab.
  • Milti
     3 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Olīveļļa
     1 Ēdamkarote
  • Pētersīļi
     0.5 sauja (-s)
  • Pipari
      pēc garšas

Mērce

  • Grieķu jogurts
     200 g
  • Piparmētru lapas (svaigas)
     1 sauja (-s)
  • Gurķis
     1 gabali
  • Sāls
      pēc garšas
  • Asās paprikas pulveris
     1 ēdamk.
  • Citrona sula
     0.5 gab.
  • Olīveļļa
     1 Ēdamkarote

Pasniegšanai

  • Pita maizes
     4 gabali
  • Grillēta vai svaiga paprika
      pēc garšas
  • Tomāti
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda krāsni līdz 180°C.

Gatavo mērci: jogurtam pievieno sagrieztas piparmētru lapas, smalki sagrieztu gurķi, sāli, paprikas pulveri un iespiež citrona pusītes sulu. Pievieno 1 ēdamk. olīveļļas un kārtīgi samaisa. Liek ledusskapī.

Blenderī saber visas falafela sastāvdaļas un blenderē, līdz ir izveidojusies viendabīga masa. No masas veido mazas kotletītes. Tās apcep uz pannas 2 minūtes no katras puses. Tad saliek uz cepamās pannas (uz cepampapīra) un liek krāsnī cepties vēl 10 minūtes 180°C.

No pitas maizītes izveido kabatiņu. Tajā saliek dārzeņus pēc izvēles, falafelu un mērcīti.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Pildīts kāposts

2h • Vidēji grūti