Mājās gatavoti ravioli ar šķiņķi un sieru

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Milti
     400 g
  • Olas
     4 gab.
  • Olīveļļa
     1 Ēdamkarote

Pildījums

  • Šķiņķis
     200 g
  • Ricotta siers
     250 g
  • Parmezāna siers
     70 g
  • Pipari
     0.5 Tējkarotes

Mērce

  • Piens
     100 ml
  • Kausēts siers
     100 g
  • Muskatrieksts
     0.33 Tējkarotes

Dekors

  • Rukola
     1 sauja (-s)

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā ber pusi no miltiem. Izveido iedobi un tajā ielej  ar dakšiņu sakultas olas.

Pievieno eļļu, sāli. Sajauc.

Pievieno atlikušos miltus un mīca mīklu, līdz tā nelīp pie rokām.

Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 min. 

Gatavo pildījumu, sajaucot bļodā visas sastāvdaļas.

Mīklu plāni izrullē.

Ik pēc 2–3 cm uz pusi no mīklas liek pildījumu.

Apkārt pildījumam mīklu apsmērē ar ūdeni.

Pārklāj otru mīklas daļu un aizlipina ar pirkstiem.

Ar nazi sagriež gabalos.

Gatavos ravioli 5 minūtes liek vārīties verdošā ūdenī.

Gatavo mērci.

 Uz pannas liek sildīties pienu, bet neuzvāra.

Pievieno kausēto sieru un maisa, līdz tas ir izkusis. Iemaisa rīvētu muskatriekstu un karsē līdz pirmajam burbulim.

Ravioli pasniedz siltus, pārlejot ar siera mērci.

Dekorē ar rukolu.

Saistītās receptes

Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Jāņu siera recepte

3h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Līgo siera kūka

1h 30min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Lazanja ar baklažāniem un rikotu

1h 15min • Vidēji grūti
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Sēņu-siera kesadilja

15min • Viegli