Mājās gatavoti ravioli ar šķiņķi un sieru

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Milti
     400 g
  • Olas
     4 gab.
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.

Pildījums

  • Šķiņķis
     200 g
  • Ricotta siers
     250 g
  • Parmezāna siers
     70 g
  • Pipari
     0.5 tējk.

Mērce

  • Piens
     100 ml
  • Kausēts siers
     100 g
  • Muskatrieksts
     0.33 tējk.

Dekors

  • Rukola
     1 sauja (-s)

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā ber pusi no miltiem. Izveido iedobi un tajā ielej  ar dakšiņu sakultas olas.

Pievieno eļļu, sāli. Sajauc.

Pievieno atlikušos miltus un mīca mīklu, līdz tā nelīp pie rokām.

Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 min. 

Gatavo pildījumu, sajaucot bļodā visas sastāvdaļas.

Mīklu plāni izrullē.

Ik pēc 2–3 cm uz pusi no mīklas liek pildījumu.

Apkārt pildījumam mīklu apsmērē ar ūdeni.

Pārklāj otru mīklas daļu un aizlipina ar pirkstiem.

Ar nazi sagriež gabalos.

Gatavos ravioli 5 minūtes liek vārīties verdošā ūdenī.

Gatavo mērci.

 Uz pannas liek sildīties pienu, bet neuzvāra.

Pievieno kausēto sieru un maisa, līdz tas ir izkusis. Iemaisa rīvētu muskatriekstu un karsē līdz pirmajam burbulim.

Ravioli pasniedz siltus, pārlejot ar siera mērci.

Dekorē ar rukolu.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vīnogu tarte ar kazas sieru

2h • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Njoki ar garnelēm un ikriem

40min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vienas pannas pasta

25min • Viegli
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes