Mājās gatavoti ravioli ar šķiņķi un sieru

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Milti
     400 g
  • Olas
     4 gab.
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.

Pildījums

  • Šķiņķis
     200 g
  • Ricotta siers
     250 g
  • Parmezāna siers
     70 g
  • Pipari
     0.5 tējk.

Mērce

  • Piens
     100 ml
  • Kausēts siers
     100 g
  • Muskatrieksts
     0.33 tējk.

Dekors

  • Rukola
     1 sauja (-s)

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Bļodā ber pusi no miltiem. Izveido iedobi un tajā ielej  ar dakšiņu sakultas olas.

Pievieno eļļu, sāli. Sajauc.

Pievieno atlikušos miltus un mīca mīklu, līdz tā nelīp pie rokām.

Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 min. 

Gatavo pildījumu, sajaucot bļodā visas sastāvdaļas.

Mīklu plāni izrullē.

Ik pēc 2–3 cm uz pusi no mīklas liek pildījumu.

Apkārt pildījumam mīklu apsmērē ar ūdeni.

Pārklāj otru mīklas daļu un aizlipina ar pirkstiem.

Ar nazi sagriež gabalos.

Gatavos ravioli 5 minūtes liek vārīties verdošā ūdenī.

Gatavo mērci.

 Uz pannas liek sildīties pienu, bet neuzvāra.

Pievieno kausēto sieru un maisa, līdz tas ir izkusis. Iemaisa rīvētu muskatriekstu un karsē līdz pirmajam burbulim.

Ravioli pasniedz siltus, pārlejot ar siera mērci.

Dekorē ar rukolu.

Līdzīgas receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Kartupeļu un siera sacepums

1h 30min • Vidēji grūti

Biešu pasta

10min • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Halloumi siers uz iesma

15min • Viegli

Siera standziņas

30min • Viegli

Pica Capriciosa

15min • Viegli
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).