Mājās gatavoti tortiljas čipsi ar gvakamoli

  • Gatavošana 55min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Čipsi

  • Kukurūzas tortiljas
     12 gabali
  • Augu eļļa
     6 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas

Gvakamole

  • Avokado (gatavi)
     2 gabali
  • Laima sula
     1 gab.
  • Sarkanais sīpols
     0.5 gab.
  • Koriandrs
      3 zariņi
  • Zaļais čili
      0.5 gab.
  • Chipotle Tabasco mērce
     0.5 tējk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Tortiljas apsmērē no abām pusēm ar augu eļļu un sagriez trīsstūros.
Kārto uz cepamās pannas, pārber sāli vienā kārtā un cep 200°C uzkarsētā krāsnī 7–8 min.
Atdzesē.
Traukā ar dakšiņu saspaidi nogatavinātus avokado.
Pievieno sulu no diviem laimiem, smalki sakapātu sarkano sīpolu, koriandru un zaļo čili.
Pievieno Chipotle Tabasco mērci un visu samaisi.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dārzeņu plakanmaize – paratha

30min • Vidēji grūti