Sastāvdaļas
-
Viltotais zaķis itāļu gaumē500 g
-
Saldais krējums400 ml
-
Milti1 ēdamk.
-
Buljona kubiņš1 gab.
-
Kartupeļi600 g
-
Pipari2 ēdamk.
-
SālsPēc garšas
-
Malti muskatriekstiPēc garšas
-
Salvija4 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 7 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sulīgs maltās gaļas cepetis ar krēmīgu kartupeļu sacepumu – ideāls mājīgs ēdiens ģimenes vakariņām vai svētku galdam. Izmēģini šo klasisko recepti un iepriecini visus!
Nomizo kartupeļus un sagriez plānās strēmelēs.
Kartupeļiem pievieno sāli, muskatriekstus un pielej 200 ml saldā krējuma.
Visu apmaisi un liec cepamtraukā, pārklāj ar foliju un liec cepeškrāsnī 190 grādos uz 40 minūtēm.
Citā pannā cepškrāsnī blakus kartupeļiem liec maltās gaļas cepeti.
Pēc 40 minūtēm izņem cepeti no krāsns, bet kartupeļiem noņem foliju.
Paaugstini temperatūru līdz 220 grādiem un apcep kartupeļus vēl 15 minūtes.
Tikmēr cepeti noņem no pannas un novieto uz dēlīša, bet vēl negriez.
Cepeša sulas pārlej pannā, sakarsē ar pipariem, pieliec miltus, pievieno 200 ml ūdens un buljona kubiņu.
Novāri un lej klāt atlikušos 200 ml saldā krējuma.