Maltās gaļas cepetis ar kartupeļu sacepumu

  • Gatavošana 1h 20min
  • Viegli
Maltās gaļas cepetis ar kartupeļu sacepumu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Viltotais zaķis itāļu gaumē
     500 g
  • Saldais krējums
     400 ml
  • Milti
     1 ēdamk.
  • Buljona kubiņš
     1 gab.
  • Kartupeļi
     600 g
  • Pipari
     2 ēdamk.
  • Sāls
      Pēc garšas
  • Malti muskatrieksti
      Pēc garšas
  • Salvija
     4 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 7 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sulīgs maltās gaļas cepetis ar krēmīgu kartupeļu sacepumu – ideāls mājīgs ēdiens ģimenes vakariņām vai svētku galdam. Izmēģini šo klasisko recepti un iepriecini visus!

Nomizo kartupeļus un sagriez plānās strēmelēs.

Kartupeļiem pievieno sāli, muskatriekstus un pielej 200 ml saldā krējuma.

Visu apmaisi un liec cepamtraukā, pārklāj ar foliju un liec cepeškrāsnī 190 grādos uz 40 minūtēm.

Citā pannā cepškrāsnī blakus kartupeļiem liec maltās gaļas cepeti.

Pēc 40 minūtēm izņem cepeti no krāsns, bet kartupeļiem noņem foliju.

Paaugstini temperatūru līdz 220 grādiem un apcep kartupeļus vēl 15 minūtes.

Tikmēr cepeti noņem no pannas un novieto uz dēlīša, bet vēl negriez.

Cepeša sulas pārlej pannā, sakarsē ar pipariem, pieliec miltus, pievieno 200 ml ūdens un buljona kubiņu.

Novāri un lej klāt atlikušos 200 ml saldā krējuma.

Pievieno salvijas lapas un tvaicē, līdz mērce sabiezē.

Pasniedz cepeti ar kartupeļu sacepumu un piparu mērci.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju risoto

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķiršu galete

2min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Nūdeļu zupa burkā

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju krēma pasta

30min • Viegli