Mandarīnu ievārījums

  • Gatavošana 1h 40min
  • Viegli
Mandarīnu ievārījums
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Mandarīni
     500 g
  • Cukurs
     400 g
  • Kanēļa standziņas
      2 gab.
  • Ingvers
     2 šķēlīte (-s)
  • Ūdens
     100 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mandarīnus nomazgā, nomizo, notīri baltās daļas.

Mizas liec ūdenī un vāri 5 min.

Nomizotos mandarīnus sagriez mazos gabalos, liec katlā kopā ar cukuru, ūdeni, pievieno kanēļa mizu, ingveru un novārītās mandarīnu miziņas, kuras pēc vārīšanas sasmalcini.

Vāri aptuveni stundu, kamēr novārās šķidrums un veidojas bieza sīrupa konsistence.

Izņem kanēļa standziņas un ingveru un lej ievārījumu tīrā burciņā.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Grilēta siera maize

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Antipasti

5min • Viegli
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Sparģeļu tartars

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sālīta makrele

24h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes