Mandarīnu ievārījums

  • Gatavošana 1h 40min
  • Viegli
Mandarīnu ievārījums
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Mandarīni
     500 g
  • Cukurs
     400 g
  • Kanēļa standziņas
      2 gab.
  • Ingvers
     2 šķēlīte (-s)
  • Ūdens
     100 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rimi Gardēžu mandarīnu ievārījuma recepte. Izmēģini pagatavot ievārījumu no mandarīniem!

Mandarīnus nomazgā, nomizo, notīri baltās daļas.

Mizas liec ūdenī un vāri 5 min.

Nomizotos mandarīnus sagriez mazos gabalos, liec katlā kopā ar cukuru, ūdeni, pievieno kanēļa mizu, ingveru un novārītās mandarīnu miziņas, kuras pēc vārīšanas sasmalcini.

Vāri aptuveni stundu, kamēr novārās šķidrums un veidojas bieza sīrupa konsistence.

Izņem kanēļa standziņas un ingveru un lej ievārījumu tīrā burciņā.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Diļļu marināde

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Provansas marināde

5min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes