Sastāvdaļas
-
Mandarīni500 g
-
Cukurs400 g
-
Kanēļa standziņas2 gab.
-
Ingvers2 šķēlīte (-s)
-
Ūdens100 g
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Mandarīnus nomazgā, nomizo, notīri baltās daļas.
Mizas liec ūdenī un vāri 5 min.
Nomizotos mandarīnus sagriez mazos gabalos, liec katlā kopā ar cukuru, ūdeni, pievieno kanēļa mizu, ingveru un novārītās mandarīnu miziņas, kuras pēc vārīšanas sasmalcini.
Vāri aptuveni stundu, kamēr novārās šķidrums un veidojas bieza sīrupa konsistence.
Izņem kanēļa standziņas un ingveru un lej ievārījumu tīrā burciņā.
Saistītās receptes
Ēdienu veidi
Zupas
Salāti un uzkodas
Pamatēdieni
Sautējumi
Pudiņi
Kūkas
Pīrāgi
Smūtiji
Mērces
Pankūkas
Pamatsastāvdaļas
Cūkgaļa
Liellopu gaļa
Putnu gaļa
Lasis
Zivis un jūras veltes
Dārzeņi
Pasta
Miltu ēdieni
Siers
Rīsi
Piena produkti
Ogas
Trusis
Jēra gaļa
Dzīvesstils
Ēdieni veģetāriešiem
Ēdieni vegāniem
Bezglutēna ēdieni
Grilēdieni
Bez laktozes ēdieni
Labākai dzīvei
Pikants
Streetfood ēdieni
Mājās gatavota maize