Mandeļu miltu vafeles ar dateļu mērci

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Mandeļu miltu vafeles ar dateļu mērci
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Sviests
     125 g
  • Piens
     250 ml
  • Ūdens
     100 ml
  • Baltais cukurs
     150 g
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes
  • Cepamais pulveris
     1 Tējkarotes
  • Olas
     2 gab.
  • Mandeļu milti
     200 g
  • Kviešu milti
     200 g

Mērce

  • Dateles bez kauliņiem
     200 g
  • Citrona sula
     1 gabali

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsildi sviestu, pienu, ūdeni, pievieno cukuru un sāli – maisi, līdz sviests izkusis.

Sakul olas.

Sajauc abu veidu miltus un cepamo pulveri.

Samaisi visas mīklas sastāvdaļas un cep vafeļu pannā.

Sablendē dateles un samaisi ar citrona sulu.

Pasniedz vafeles ar mērci. Vari dekorēt ar pūdercukuru.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Grilēta siera maize

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes