Mencas kotletes

  • Gatavošana 35min
  • Viegli
Mencas kotletes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Mencas fileja
     400 g
  • Majonēze
     1 ēdamk.
  • Ola
     1 gab.
  • Graudainās sinepes
     1 tējk.
  • Citrona sula
     1 tējk.
  • Malta paprika
     1 tējk.
  • Rīvmaize
     3 ēdamk.
  • Citrona miziņa, sarīvēta
     1 gab.
  • Eļļa
      cepšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Novāri vai notvaicē zivs fileju un atdzesē. 

Zivi ar dakšiņu saspaidi un liec bļodā un pievieno visas pārējās sastāvdaļas, izņemot eļļu un sajauc visu vienā masā. 

Veido kotletītes un cep eļļā uz pannas 2-3 minūtes no katras puses. 

Pasniedz ar savām iecienītākajām piedevām (svaigiem salātiem, dārzeņiem vai kartupeļu biezeni). 

Vari pielikt citrona vai laima šķēlīti. 

Kotletes var pasniegt arī aukstas.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli

Skābeņu zupa

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Gruboto ar jūras veltēm

1h • Vidēji grūti

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti