Mencas kotletes

  • Gatavošana 35min
  • Viegli
Mencas kotletes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Mencas fileja
     400 g
  • Majonēze
     1 ēdamk.
  • Ola
     1 gab.
  • Graudainās sinepes
     1 tējk.
  • Citrona sula
     1 tējk.
  • Malta paprika
     1 tējk.
  • Rīvmaize
     3 ēdamk.
  • Citrona miziņa, sarīvēta
     1 gab.
  • Eļļa
      cepšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Novāri vai notvaicē zivs fileju un atdzesē. 

Zivi ar dakšiņu saspaidi un liec bļodā un pievieno visas pārējās sastāvdaļas, izņemot eļļu un sajauc visu vienā masā. 

Veido kotletītes un cep eļļā uz pannas 2-3 minūtes no katras puses. 

Pasniedz ar savām iecienītākajām piedevām (svaigiem salātiem, dārzeņiem vai kartupeļu biezeni). 

Vari pielikt citrona vai laima šķēlīti. 

Kotletes var pasniegt arī aukstas.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Cepeškrāsnī cepta karpa

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kraukšķīgās mencas sendvičs

15min • Vidēji grūti