Muskata ķirbis ar grauzdētu ķiploku krēmu

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Muskata ķirbis ar grauzdētu ķiploku krēmu

Sastāvdaļas

  • Ķirbis (muskata)
     1 kg
  • Tomāti
     4 gabali
  • Ķiploks
     4 daiva (-s)
  • Timiāns
      1 zariņš
  • Rīvmaize
     2 Ēdamkarote
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Olīveļļa
     3 Ēdamkarote
  • Rīsi
     500 g
  • Skābais krējums
     200 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 225 °C.

Nomizo un gareniski pārgriez ķirbi uz pusēm un izņem saturu. Veic vairākus iegriezumus ar nelielām atstarpēm ķirbja ārējā malā. Novieto ķirbi uz cepešpannas.

Tomātus sagriez četrās daļās, tos kopā ar nenomizotām ķiploku daiviņām izvieto blakus ķirbim.

Sasmalcini timiānu un sajauc ar maizes drupačām. Uzber sāli un piparus. Ķirbi pārslaka ar olīveļļu un apkaisa ar maizes drupaču maisījumu.

Ķirbi cep cepeškrāsnī uz vidējās sliedes apmēram 30 minūtes.

Rīsus vāri saskaņā ar pamācību, kas norādīta uz rīsu iepakojuma.

Nomizo ķiploku daiviņas un iespiediet tās krējumā. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Ķirbi un tomātus servē ar rīsiem, ķiploku krēmu, svaigiem salātiem un olīvām.

Saistītās receptes

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti

Pupiņu čili burito

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Nicas salāti ar apceptu tunzivi

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Jērs rozmarīnā

3h 30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Veģetārā lazanja

2h 10min • Vidēji grūti