Muskata ķirbis ar grauzdētu ķiploku krēmu

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Muskata ķirbis ar grauzdētu ķiploku krēmu

Sastāvdaļas

  • Ķirbis (muskata)
     1 kg
  • Tomāti
     4 gab.
  • Ķiploks
     4 daiva (-s)
  • Timiāns
      1 zariņš
  • Rīvmaize
     2 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Olīveļļa
     3 ēdamk.
  • Rīsi
     500 g
  • Skābais krējums
     200 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 225 °C.

Nomizo un gareniski pārgriez ķirbi uz pusēm un izņem saturu. Veic vairākus iegriezumus ar nelielām atstarpēm ķirbja ārējā malā. Novieto ķirbi uz cepešpannas.

Tomātus sagriez četrās daļās, tos kopā ar nenomizotām ķiploku daiviņām izvieto blakus ķirbim.

Sasmalcini timiānu un sajauc ar maizes drupačām. Uzber sāli un piparus. Ķirbi pārslaka ar olīveļļu un apkaisa ar maizes drupaču maisījumu.

Ķirbi cep cepeškrāsnī uz vidējās sliedes apmēram 30 minūtes.

Rīsus vāri saskaņā ar pamācību, kas norādīta uz rīsu iepakojuma.

Nomizo ķiploku daiviņas un iespiediet tās krējumā. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Ķirbi un tomātus servē ar rīsiem, ķiploku krēmu, svaigiem salātiem un olīvām.

Saistītās receptes

Sparģeļi ar mocarellu

10min • Viegli

Tomātu - rikotas tarte

55min • Vidēji grūti

Baklažānu un tomātu sacepums

55min • Vidēji grūti

Pica Capriciosa

15min • Viegli

Risoto ar dārzeņiem

35min • Vidēji grūti