Olas Benedikta gaumē

  • Gatavošana 27min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Maize
     4 šķēlīte (-s)
  • Avokado
     1 gabali
  • Dilles
     2 ēdamk.
  • Kaperi
     1 ēdamk.
  • Ķiršu tomāti
     1 sauja (-s)
  • Olas
     4 gab.
  • Etiķis
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Kūpināts lasis
     100 g

Mērce

  • Olas dzeltenumi
     4 gab.
  • Citronu sula (svaigi spiesta)
     1 ēdamk.
  • Sviests (izkausēts)
     115 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagatavo visas sastāvdaļas - sagriež avokado, izpako lasi, sagriež dilles.

Gatavo mērci. Sagatavo ūdens peldes kombināciju. Bļodā sakuļ olu dzeltenumus, pievieno citronu sulu, sāli un piparus. Ar putojamo slotiņu kārtīgi samaisa, līdz dzeltenumi ir kļuvuši gaiši dzeltenā krāsā. Uzliek ūdens peldē, visu laiku putojot. Pamazām pievieno izkausēto sviestu. Puto tik ilgi, līdz mērce kļūst bieza jeb tik bieza, cik vēlies.

Apcep maizīti sviestā uz pannas.

Olas gatavojam pēdējās. Katlā ielej ūdeni un uzsilda līdz parādās pirmie burbulīši. Pievieno etiķi un šķipsniņu sāls.

Iedauza olu krūzē vai kausā. Katlā ūdeni iegriez tā, lai vidū veidojas virpulis. Tad lēnām un uzmanīgi ieliec olu ar visu kausiņu iekšā ūdeni, lēnām izņemot ārā kausiņu, netraumējot olu. Vāri olu 2,5-3 minūtes. Tad ar kausiņu uzmanīgi izcel olu un uzliec uz papīra dvielīša, lai to nosusinātu.

Sagatavo maizīti, uzliekot uz tās avokado, lasi, tad olu, un pārlej ar mērci. Apber ar kaperiem, dillēm un pieliec klāt tomātiņus.

Padoms

Ja mērce ir kļuvusi pārāk bieza, pievieno ēdamkaroti silta ūdens un samaisi kārtīgi.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Lasis ar makaroniem Ellas gaumē

30min • Vidēji grūti