Omlete ar austerēm

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Omlete ar austerēm
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

Omlete

  • Olas
     3 gab.
  • Kalmāru mērces sviests cepšanai
     0.5 Tējkarotes

Austeres

  • Austeres (attīrītas)
     5 gabali
  • Sīpols
     0.5 gabali
  • Koriandra lapiņas
     0.5 bunte (-s)
  • Pētersīļu lapiņas
     0.5 bunte (-s)
  • Citrona sula
     0.5 gabali
  • Laima sula
     0.5 gabali
  • Sojas mērce
     0.5 Tējkarotes
  • Tomāts
     1 gabali

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Brokastis austrumu stilā.

Bļodā sajauc sīpolus (nomizotus, sagrieztus strēmelītēs), tomātus (sagrieztus smalkos kubiņos), koriandru (vidēji smalki sakapātu) un pētersīļus (vidēji smalki sakapātus). Pārgriez austeres uz pusēm (ja mazas, tad izmanto veselas), liec bļodā, pārlej ar citrona un laima sulu un sojas mērci un kārtīgi samaisi. Atstāj iemarinēties 5 minūtes.

Tikmēr citā bļodā liec olas, pievieno kalmāru mērci un kārtīgi sakul.

Pannā sakarsē sviestu, uzlej olu masu un cep uz vidējas uguns no abām pusēm, līdz omlete ir zeltaini brūna.

Viegli sarullē omleti un liec uz šķīvja. Blakus vai omletes vienā galā liec austeres ar visu marinādi. Pasniedz.

Saistītās receptes

Olga Ļubina
Olgas Ļubinas receptes
Olga Ļubina
Olgas Ļubinas receptes
Olga Ļubina
Olgas Ļubinas receptes

Siltie garneļu un kvinojas salāti

30min • Vidēji grūti

Zivju pīrāgs

1h • Vidēji grūti

Sautētas mīdijas

15min • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Brokastu rīsu putra

20min • Viegli