Pad Thai

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Rīsu nūdeles
     100 g
  • Olīveļļa
     cepšanai
  • Vistas krūtiņa
     250 g
  • Sarkana paprika
     1/2 gab.
  • Burkāni
     40 g
  • Ķiploks
     2 daiviņa
  • Ola
     1 gab.
  • Lociņi
     1 sauja
  • Zemesrieksti (un pasniegšanai)
     30 g
  • Koriandrs
     pasniegšanai
  • Laims
     pasniegšanai

Mērcei

  • Brūnais cukurs
     3 ĒK
  • Sojas mērce
     2 ĒK
  • Zivju mērce
     2 ĒK
  • Laima sula
     2 ĒK
  • Rīsu etiķis
     2 ĒK
  • Zemesriekstu sviests
     2 ĒK
  • Srirača
     2 ĒK
  • Ingvera pulveris
     1/2 TK
  • Pipari
     1/2 TK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagatavo rīsu nūdeles pēc norādījumiem uz iepakojuma (aplej ar verdošu ūdeni, notur pāris minūšu unnokāš).

Bļodā sajauc visas mērces sastāvdaļas un kārtīgi samaisa.

Pannā ielej ēdamkaroti olīveļļas. 

Pievieno vistu un cep 3–4 minūtes. Izņem no pannas.

Tad pievieno vēl ēdamkaroti olīveļļas un cep papriku 1 minūti.

Pievieno burkānus un ķiploku, sautē 1 minūti.

Samazina uguni un pievieno sakultu olu, cep, nepārtraukti maisot. 

Pievieno mērci un nūdeles, palielina uguni un cep, maisot nepārtraukti, apmēram 1–2 min. 

Pievieno vistu, lociņus, riekstus un vēl pacep 1 min.

Pasniedz, pārkaisītu ar zemesriekstiem.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!