Pad Thai
-
Sagataves 15min , Gatavošana 20min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Sastāvdaļas
-
Rīsu nūdeles100 g
-
Olīveļļacepšanai
-
Vistas krūtiņa250 g
-
Sarkana paprika1/2 gab.
-
Burkāni40 g
-
Ķiploks2 daiviņa
-
Ola1 gab.
-
Lociņi1 sauja
-
Zemesrieksti (un pasniegšanai)30 g
-
Koriandrspasniegšanai
-
Laimspasniegšanai
Mērcei
-
Brūnais cukurs3 ĒK
-
Sojas mērce2 ĒK
-
Zivju mērce2 ĒK
-
Laima sula2 ĒK
-
Rīsu etiķis2 ĒK
-
Zemesriekstu sviests2 ĒK
-
Srirača2 ĒK
-
Ingvera pulveris1/2 TK
-
Pipari1/2 TK
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sagatavo rīsu nūdeles pēc norādījumiem uz iepakojuma (aplej ar verdošu ūdeni, notur pāris minūšu unnokāš).
Bļodā sajauc visas mērces sastāvdaļas un kārtīgi samaisa.
Pannā ielej ēdamkaroti olīveļļas.
Pievieno vistu un cep 3–4 minūtes. Izņem no pannas.
Tad pievieno vēl ēdamkaroti olīveļļas un cep papriku 1 minūti.
Pievieno burkānus un ķiploku, sautē 1 minūti.
Samazina uguni un pievieno sakultu olu, cep, nepārtraukti maisot.
Pievieno mērci un nūdeles, palielina uguni un cep, maisot nepārtraukti, apmēram 1–2 min.
Pievieno vistu, lociņus, riekstus un vēl pacep 1 min.
Pasniedz, pārkaisītu ar zemesriekstiem.