Pad Thai

  • Gatavošana 35min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Rīsu nūdeles
     100 g
  • Olīveļļa
      cepšanai
  • Cāļu krūtiņa
     250 g
  • Sarkana paprika
     0.5 gab.
  • Burkāni
     40 g
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Ola
     1 gab.
  • Loki
      1 sauja
  • Zemesrieksti
     30 g
  • Koriandrs
      pasniegšanai
  • Laims
      pasniegšanai

Mērce

  • Brūnais cukurs
     3 ēdamk.
  • Sojas mērce
     2 ēdamk.
  • Zivju mērce
     2 ēdamk.
  • Laima sula
     2 ēdamk.
  • Rīsu etiķis
     2 ēdamk.
  • Zemesriekstu sviests
     2 ēdamk.
  • Srirača mērce
     2 ēdamk.
  • Ingvers malts
     0.5 tējk.
  • Melnie pipari
     0.5 tējk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagatavo rīsu nūdeles pēc norādījumiem uz iepakojuma (aplej ar verdošu ūdeni, notur pāris minūšu unnokāš).

Bļodā sajauc visas mērces sastāvdaļas un kārtīgi samaisa.

Pannā ielej ēdamkaroti olīveļļas. 

Pievieno vistu un cep 3–4 minūtes. Izņem no pannas.

Tad pievieno vēl ēdamkaroti olīveļļas un cep papriku 1 minūti.

Pievieno burkānus un ķiploku, sautē 1 minūti.

Samazina uguni un pievieno sakultu olu, cep, nepārtraukti maisot. 

Pievieno mērci un nūdeles, palielina uguni un cep, maisot nepārtraukti, apmēram 1–2 min. 

Pievieno vistu, lociņus, riekstus un vēl pacep 1 min.

Pasniedz, pārkaisītu ar zemesriekstiem.

Saistītās receptes

Suši kūka

3h • Vidēji grūti

Wok ar dārzeņiem un vistu

30min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Pildīts kāposts

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gaļas pīrāgs

55min • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Marinētas mīdijas un gailenes

25min • Vidēji grūti