Pad Thai ar garnelēm taizemiešu gaumē

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Pad Thai ar garnelēm taizemiešu gaumē

Sastāvdaļas

  • Sarkanā paprika
     1 gab.
  • Loki
     1 bunte (-s)
  • Ķiploka daiviņas
     2 gab.
  • Zemesriekstu sviests
     2 ēdamk.
  • Sojas mērce
     2 ēdamk.
  • Rīsu etiķis
     2 ēdamk.
  • Zivju mērce
     2 ēdamk.
  • Sriracha mērce
     2 ēdamk.
  • Laima sula
     2 ēdamk.
  • Rīsu nūdeles
     180 g
  • Garneles
     500 g
  • Zemesrieksti
     60 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Klasisks Pad Thai ar garnelēm taizemiešu gaumē – aromātisks, sabalansēts ēdiens ar rīsu nūdelēm, zemesriekstiem un laima svaigumu. Ideāli Āzijas virtuves cienītājiem!

Papriku sagriež garenās strēmelītēs, tāpat arī lokus. Ķiploku daiviņu sagriež smalkās ripiņās.

Bļodā liek zemesriekstu sviestu, pielej sojas mērci, rīsu etiķi, zivju mērci, sriracha mērci, laima sulu, un visu samaisa.

Rīsu nūdelēm uzlej karstu ūdeni un atstāj uzbriedināt uz 5 minūtēm.

Pannā lej eļļu, piesit olas un tās maisot apcep. Pieber garneles, apcep. Tad pieber zemesriekstus, sagriezto ķiploku, papriku, lokus un cepot apmaisa. Uzlej sagatavoto mērci, apmaisa.

Kad viss gatavs, pievieno uzbriedinātās rīsu nūdeles un panna visu kopā apmaisa. Pasniedzot iesakām piespiest laima sulu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes