Paelja ar tītaru, jūras veltēm un artišokiem
-
Gatavošana 1h 30min
-
Vidēji grūti

Sastāvdaļas
-
Tītara augšstilbi400 g
-
Rīsi Arborio Rimi500 g
-
Ķiploki3 daiva (-s)
-
Olīveļļa6 Ēdamkarote
-
Sīpols1 gabali
-
Sarkana paprika2 gabali
-
Jūras veltes340 g
-
Saldēti kalmāru gredzeni300 g
-
Tomāti200 g
-
Saldēti zirņi400 g
-
Artišoki230 g
-
Sausais baltvīns150 ml
-
Vistas buljons1.2 L
-
Kurkuma2 Tējkarotes
-
Oregano1 Ēdamkarote
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
-
Citronspasniegšanai
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Tītaru un tomātus sagriez kubiņos, papriku - garenās šķēlēs, sasmalcini sīpolus un ķiplokus.
Uzkarsē olīveļļu paeljas pannā uz lielas uguns, apcep sasmalcinātu sīpolu un ķiplokus, pēc tam pannā pievieno sagrieztu tītaru, cep aptuveni 8 minūtes nepārtraukti maisot.
Tad ieber rīsus pannā, pievieno kurkumu un žāvētu oregano. Cep 1-2 minūtes.
Pievieno baltvīnu un vāri uz lēnas uguns vēl 5 minūtes. Pievieno papriku un tomātus. Tad ielej karstu vistas buljonu - tam jāpārklāj rīsi. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Vāri rīsus 15 minūtes uz lielas uguns. Pēc tam paellai vienmērīgi pievieno jūras veltes, zirņus un artišokus.
Piezīme. Ja jūti vajadzību - pievieno vairāk buljona. Pārklāj pannu ar foliju un karsē uz lēnas vai vidējas uguns 15-20 minūtes.
Pirms pasniegšanas ļauj paeljai 10 minūtes nostāvēties. Pasniedz paelju ar citronu.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.
Saistītās receptes
Ēdienu veidi
Zupas
Salāti un uzkodas
Pamatēdieni
Sautējumi
Pudiņi
Kūkas
Marinējumi
Pīrāgi
Smūtiji
Boles
Mērces
Pankūkas
Pamatsastāvdaļas
Cūkgaļa
Liellopu gaļa
Putnu gaļa
Lasis
Zivis un jūras veltes
Dārzeņi
Pasta
Miltu ēdieni
Siers
Rīsi
Piena produkti
Ogas
Trusis
Jēra gaļa
Dzīvesstils
Ēdieni veģetāriešiem
Ēdieni vegāniem
Bezglutēna ēdieni
Grilēdieni
Bez laktozes ēdieni
Labākai dzīvei
Pikants
Streetfood ēdieni
Lieto ar mēru
Mājās gatavota maize