Paelja ar tītaru, jūras veltēm un artišokiem

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Paelja ar tītaru, jūras veltēm un artišokiem

Sastāvdaļas

  • Tītara augšstilbi
     400 g
  • Rīsi Arborio Rimi
     500 g
  • Ķiploki
     3 daiva (-s)
  • Olīveļļa
     6 ēdamk.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Sarkana paprika
     2 gab.
  • Jūras veltes
     340 g
  • Saldēti kalmāru gredzeni
     300 g
  • Tomāti
     200 g
  • Saldēti zirņi
     400 g
  • Artišoki
     230 g
  • Sausais baltvīns
     150 ml
  • Vistas buljons
     1.2 L
  • Kurkuma
     2 tējk.
  • Oregano
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Citrons
      pasniegšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Tītaru un tomātus sagriez kubiņos, papriku - garenās šķēlēs, sasmalcini sīpolus un ķiplokus.
Uzkarsē olīveļļu paeljas pannā uz lielas uguns, apcep sasmalcinātu sīpolu un ķiplokus, pēc tam pannā pievieno sagrieztu tītaru, cep aptuveni 8 minūtes nepārtraukti maisot.
Tad ieber rīsus pannā, pievieno kurkumu un žāvētu oregano. Cep 1-2 minūtes.
Pievieno baltvīnu un vāri uz lēnas uguns vēl 5 minūtes. Pievieno papriku un tomātus. Tad ielej karstu vistas buljonu - tam jāpārklāj rīsi. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Vāri rīsus 15 minūtes uz lielas uguns. Pēc tam paellai vienmērīgi pievieno jūras veltes, zirņus un artišokus.
Piezīme. Ja jūti vajadzību - pievieno vairāk buljona. Pārklāj pannu ar foliju un karsē uz lēnas vai vidējas uguns 15-20 minūtes.
Pirms pasniegšanas ļauj paeljai 10 minūtes nostāvēties. Pasniedz paelju ar citronu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Tunča kotletes

30min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Kāpostgalvas tītenis

30min • Viegli

Risoto ar dārzeņiem

35min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vistas karijs Tikka Masala

4h 30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).