Paelja ar tītaru, jūras veltēm un artišokiem
-
Gatavošana 1h 30min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
-
Tītara augšstilbi400 g
-
Rīsi Arborio Rimi500 g
-
Ķiploki3 daiva (-s)
-
Olīveļļa6 ēdamk.
-
Sīpols1 gab.
-
Sarkana paprika2 gab.
-
Jūras veltes340 g
-
Saldēti kalmāru gredzeni300 g
-
Tomāti200 g
-
Saldēti zirņi400 g
-
Artišoki230 g
-
Sausais baltvīns150 ml
-
Vistas buljons1.2 L
-
Kurkuma2 tējk.
-
Oregano1 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
-
Citronspasniegšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Tītaru un tomātus sagriez kubiņos, papriku - garenās šķēlēs, sasmalcini sīpolus un ķiplokus.
Uzkarsē olīveļļu paeljas pannā uz lielas uguns, apcep sasmalcinātu sīpolu un ķiplokus, pēc tam pannā pievieno sagrieztu tītaru, cep aptuveni 8 minūtes nepārtraukti maisot.
Tad ieber rīsus pannā, pievieno kurkumu un žāvētu oregano. Cep 1-2 minūtes.
Pievieno baltvīnu un vāri uz lēnas uguns vēl 5 minūtes. Pievieno papriku un tomātus. Tad ielej karstu vistas buljonu - tam jāpārklāj rīsi. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Vāri rīsus 15 minūtes uz lielas uguns. Pēc tam paellai vienmērīgi pievieno jūras veltes, zirņus un artišokus.
Piezīme. Ja jūti vajadzību - pievieno vairāk buljona. Pārklāj pannu ar foliju un karsē uz lēnas vai vidējas uguns 15-20 minūtes.
Pirms pasniegšanas ļauj paeljai 10 minūtes nostāvēties. Pasniedz paelju ar citronu.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.