Palijas fileja ar kartupeļu zvīņām

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Palijas fileja ar kartupeļu zvīņām
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Palijas fileja
     360 g
  • Nelieli kartupeļi
     2 gab.
  • Sviests
     60 g
  • Eļļa
     40 ml
  • Sāls un pipari
      Pēc garšas

Biezenim

  • Burkāni
     2 gab.
  • Kartupeļi
     2 gab.
  • Sviests
     30 g
  • Dārzeņu buljona kubiņš
     1 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gardēžu cienīga recepte – kraukšķīga palijas fileja ar zeltainām kartupeļu zvīņām. Vienkārši pagatavojama un ideāli piemērota īpašām vakariņām! 🐟

Pagatavo biezeni - nomizo burkānus un kartupeļus, liec tos vārīties dārzeņu buljonā, līdz tie kļūst mīksti.

Nokās ūdeni un sablendē dārzeņus, pievienojot 30 g sviesta.

Paralēli gatavo zivi - izfilē, noņem ādu un nosusini filejas virtuves papīra dvielī. Apkaisi tās ar sāli un pipariem.

Nomizo kartupeļus un sagriez plānās ripiņās. Kartupeļu šķēles pārklāj pa virsu zivs filejai (tajā pusē, kur iepriekš bijusi āda), viegli piespiežot, lai tās pieķertos.

Apsmērē kartupeļus ar izkausētu sviestu.

Uzkarsē pannu vidējā karstumā un lej tajā eļļu. Liec pannā zivs filejas ar kartupeļu šķēlēm uz leju, cep 2-4 minūtes, ik pa laikam pārbaudot, vai kartupeļi ir kļuvuši zeltaini.

Uzmaniet, lai nepiededzinātu; ja nepieciešams, pievieno vēl eļļu.

Uzmanīgi apgriez fileju uz otru pusi un turpini cept, līdz tā gatava, vismaz 2-4 minūtes. Pasniedz siltu kopā ar biezeni.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķimeņu siera bumbas

20min • Viegli