Sastāvdaļas
-
Palijas fileja360 g
-
Nelieli kartupeļi2 gab.
-
Sviests60 g
-
Eļļa40 ml
-
Sāls un pipariPēc garšas
Biezenim
-
Burkāni2 gab.
-
Kartupeļi2 gab.
-
Sviests30 g
-
Dārzeņu buljona kubiņš1 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Gardēžu cienīga recepte – kraukšķīga palijas fileja ar zeltainām kartupeļu zvīņām. Vienkārši pagatavojama un ideāli piemērota īpašām vakariņām! 🐟
Pagatavo biezeni - nomizo burkānus un kartupeļus, liec tos vārīties dārzeņu buljonā, līdz tie kļūst mīksti.
Nokās ūdeni un sablendē dārzeņus, pievienojot 30 g sviesta.
Paralēli gatavo zivi - izfilē, noņem ādu un nosusini filejas virtuves papīra dvielī. Apkaisi tās ar sāli un pipariem.
Nomizo kartupeļus un sagriez plānās ripiņās. Kartupeļu šķēles pārklāj pa virsu zivs filejai (tajā pusē, kur iepriekš bijusi āda), viegli piespiežot, lai tās pieķertos.
Apsmērē kartupeļus ar izkausētu sviestu.
Uzkarsē pannu vidējā karstumā un lej tajā eļļu. Liec pannā zivs filejas ar kartupeļu šķēlēm uz leju, cep 2-4 minūtes, ik pa laikam pārbaudot, vai kartupeļi ir kļuvuši zeltaini.