Paltuss čili Ajvar mērcē

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Paltuss čili Ajvar mērcē
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Paltusa fileja
     200 g
  • Milti
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Eļļa
     40 ml
  • Burkāns
     0.5 gab.
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Sīpolloki
      3 gab.
  • Marinēti bambusa dzinumi ICA
     1 sauja (-s)
  • Mazie čili
      pēc garšas
  • Mērce Ajvar
     250 ml
  • Ūdens
     100 ml

Pasniegšanai

  • Olu nūdeles
     150 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagriez paltusa fileju mazākos gabalos un panē miltos ar sāli.
Sagriez sīpollokus garās strēmelēs, saskuj burkānu vai sagriez strēmelēs.
Sakapā ķiploku.
Pannā sakarsē eļļu un apcep paltusa filejas.
Izņem no pannas, noliec uz šķīvīša.
Tajā pašā pannā apcep burkānu, pievieno ķiploku, bambusa dzinumus, sīpollokus, Ajvar mērci un ūdeni.
Uz lēnas uguns karsē, pievienojot apceptos paltusa gabaliņus.
Pasniedz ar novārītām nūdelēm.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti