Parmezāna kartupeļi

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Parmezāna kartupeļi
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
     900 g
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Olīveļļa Extra Virgin
     40 ml
  • Rozmarīns (smalki sakapāts)
     2 tējk.
  • Parmezāns (smalki sarīvēts)
     60 g
  • Svaigi malti melnie piapri
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Parmezāna kartupeļi

Katlā liec kartupeļus, pārlej ūdeni, pieliec sāli un vāri, kamēr tie mīksti.
Nokās un ļauj nedaudz padzist.
Pannā sakarsē eļļu.
Saplacini kartupeļus, uzspiežot ar naža plakano daļu, un liec pannā.
Uzber pusi rozmarīna un cep zeltainus.
Pagriez otrādi un atkal apcep, līdz zeltaini.
Uzber pusi siera un ļauj izkust.
Liec traukā, uzber pārējo sieru, rozmarīnu un piparus un pasniedz.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skābeņu zupa

45min • Viegli