Pasta ar boloņas mērci

  • Gatavošana 1h 10min
  • Vidēji grūti
Pasta ar boloņas mērci
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Pilngraudu makaronu Rimi Penne
     200 g
  • Liellopu maltā gaļa
     1 kg
  • Sīpoli
     2 gab.
  • Burkāni
     2 gab.
  • Ķiploki
     4 daiva (-s)
  • Tomātu savā sulā
     300 g
  • Baltvīns
     200 ml
  • Seleriju kāti
     2 gabali

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Sīpolus, burkānus un seleriju kātus sagriez mazos kubiņos, kā arī sasmalcini ķiploku.

Katlā vai pannā uzsildi eļļu un vismaz 5 minūtes apcep tajā visus dārzeņus.

Tad pievieno baltvīnu un pasutini dārzeņus tajā aptuveni 3 minūtes.

Pievieno tomātus savā sulā, kārtīgi apmaisi visas sastāvdaļas un uzsildi tās. 

Tad liec klāt liellopa malto gaļu un sutini visu līdz 5 stundām uz nelielas uguns un zem vāka. Ja sāk trūkt šķidrums un mērce paliek par sausu, pievieno vēl baltvīnu. Sāli un piparus pievieno pēc garšas.

Maisi kopā ar vārītiem spageti makaroniem un pasniedz siltu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Kāpostgalvas tītenis

30min • Viegli

Biešu pasta

10min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Šašlika pasta

25min • Viegli
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.