Sastāvdaļas
-
Ziedkāposts400 g
-
Pasta Strozzapreti250 g
-
Saldais krējums400 ml
-
Rozmarīns1 tējk.
-
Muskatriekstspēc garšas
-
Ķiploki3 daiva (-s)
-
Siers Gorgonzola Dolce200 g
-
Jūras sālspēc garšas
-
Svaigi malti melnie piparipēc garšas
-
Parmas siers30 g
-
Siers Mozzarella125 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Katlā uzvāri ūdeni un, kad tas burbuļo, pieber sāli, liec puķkāpostus un pavāri 7 minūtes.
Izceļ ārā un ļauj atdzist, un tajā pašā katlā izvāri pastu.
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.
Nelielā katliņā lej saldo krējumu, pievieno rozmarīnu (smalki sakapātu), muskatriekstu (svaigi rīvētu), ķiploku (sarīvētu) un sāli un vāri uz palielas liesmas, lai apjoms samazinās gandrīz uz pusi.
Iemaisi gorgonzolu un pavāri vēl 2 minūtes.
Nokās pastu, ber atpakaļ katlā, iejauc tajā mērci un izvārītos ziedkāpostus un liec visu cepamraukā.