Pasta carbonara

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Bekons
     85 g
  • Ķiploks
     3 daiviņas
  • Spageti
     330 g
  • Olas
     3 gab.
  • Parmezāna siers
     75 g
  • Pipari un sāls
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Makaronus liek vārīties nedaudz sālītā ūdenī.

Pannā apcep bekonu, līdz tas kļūst brūns un kraukšķīgs. Izņem bekonu no pannas, tā taukos pievieno smalki sakapātu ķiploku un sautē kādu minūti.

Mazā bļodiņā sakuļ olas ar 50 g parmezāna un pipariem.

Kad pasta gatava, nokāš ūdeni, to saglabājot citā traukā, noderēs vēlāk receptē.

60 ml pastas ūdens lej pannā un samaisi kārtīgi. Pievieno karstus spagetti, sakultās olas un sāc ātri un kārtīgi maisīt, līdz spagetti ir krēmīgā masā. Pievieno visu pārējo - bekonu, parmezānu un zaļumus. Kārtīgi samaisi.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!