Paštaisīta bezglutēna lēcu maize

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Paštaisīta bezglutēna lēcu maize

Sastāvdaļas

  • Lēcas
     1 glāze (-s)
  • Grieķu jogurts vai biezs skābais krējums
     110 g
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.
  • Olas
     2 gab.
  • Cepamais pulveris
     2 tējk.
  • Sāls
      Pēc garšas
  • Sezama sēklas
      Pārkaisīšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Paštaisīta bezglutēna lēcu maize – veselīga, sātīga un viegli pagatavojama alternatīva ierastajai maizei.

Lēcas iemērc aukstā ūdenī un atstāj uz nakti. Pēc mērcēšanas ūdeni nolej un lēcas noskalo.

Visas mīklas sastāvdaļas liek blenderī un blendē līdz viendabīgai masai.

Mīklu lej cepamformā, pārkaisa ar sezama sēklām un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 185 grādu temperatūrā aptuveni 30–35 minūtes, līdz maizes virsma paliek zeltaini brūna.

Līdzīgas receptes

Ātrā banānmaize

40min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes