Paštaisīta kefīra un sodas maize ar biezpienu

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Paštaisīta kefīra un sodas maize ar biezpienu

Sastāvdaļas

  • Kefīrs vai rūgušpiens
     370 ml
  • Biezpiena
     180 g
  • Dzeramā soda
     10 g
  • Sāls
     10 g
  • Cukurs
     2 g
  • Kviešu milti
     430 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vienkārši pagatavojama kefīra un sodas maize ar biezpienu – mājīga, garda un ideāli piemērota brokastīm vai uzkodām.

Miltus, sodu, sāli un cukuru sajauc traukā, pievieno biezpienu un kefīru (istabas temperatūrā).

Mīklu mīca uz galda, veidojot apaļu kukulīti. Ja nepieciešams, mīcot pievieno vēl nedaudz miltu.

Kukulim iegriež strīpas. Liek cepties krāsnī 220 grādu temperatūrā aptuvei 30-40 minūtes. Atdzesē uz restes.

Līdzīgas receptes

Ātrā banānmaize

40min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes