Paštaisīta kefīra un sodas maize ar biezpienu
-
Gatavošana 40min
-
Viegli

Sastāvdaļas
-
Kefīrs vai rūgušpiens370 ml
-
Biezpiena180 g
-
Dzeramā soda10 g
-
Sāls10 g
-
Cukurs2 g
-
Kviešu milti430 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Vienkārši pagatavojama kefīra un sodas maize ar biezpienu – mājīga, garda un ideāli piemērota brokastīm vai uzkodām.
Miltus, sodu, sāli un cukuru sajauc traukā, pievieno biezpienu un kefīru (istabas temperatūrā).
Mīklu mīca uz galda, veidojot apaļu kukulīti. Ja nepieciešams, mīcot pievieno vēl nedaudz miltu.
Kukulim iegriež strīpas. Liek cepties krāsnī 220 grādu temperatūrā aptuvei 30-40 minūtes. Atdzesē uz restes.