"Patatas bravas"

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi, nomizoti un sagriezti 2 cm kubiņos
     2 lieli gab.
  • I Love Eco spāņu olīveļļa
     cepšanai
  • Sāls
     pēc garšas
  • Selection by Rimi tomātu mērce ar čili
     250 ml

Ķiploku aioli mērcei

  • Olu dzeltenums
     1 gab.
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     120 ml
  • Ķiploks, smalki sakapāts
     1 daiviņa
  • Citrona sula
     1 TK
  • Sāls
     pēc garšas
  • Pipari
     pēc garšas
  • Graudainās sinepes
     1/2 TK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 0C karstu.

Paplātē uz cepampapīra ber kartupeļus, pārslaki ar eļļu un pieber sāli.

Liec paplāti krāsnī uz 15-20 minūtēm, līdz kartupeļi ir gatavi.

 

Pagatavo aioli mērci. Ar putojamo slotiņu sakul olu dzeltenumu, pilinot klāt eļļu, līdz veidojas bieza, majonēzei līdzīga masa.

Pievieno citrona sulu, sinepes, ķiploku un garšvielas, un samaisi viendabīgā masā.

 

Pannā sasildi tomātu mērci un pasniedz ar kartupeļiem, pievienojot aioli mērci. 

Vari garnēt ar sagrieztiem lociņiem.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!