Pavasara salāti ar ceptu nevistu un garšaugu mērci

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Pavasara salāti ar ceptu nevistu un garšaugu mērci

Sastāvdaļas

Salātiem

  • Vegāniskie vistas gabaliņi
     1 paciņa (-s)
  • Gurķis
     1
  • Redīsi
     1 bunte (-s)
  • Salātu lapas
     1 bunte (-s)
  • Spināti
     1 bunte (-s)
  • Zaļie zirnīši
     200 g

Mērcei

  • Vegāniska majonēze
     6 ēdamk.
  • Olīveļļa
     4 ēdamk.
  • Ūdens
     4 ēdamk.
  • Kaltēts oregano
     1 šķipsniņa (-s)
  • Kaltēts baziliks
     1 šķipsniņa (-s)
  • Timiāna zariņi
     2
  • Pētersīlu zariņi
     2
  • Sāls pēc garšas
     
  • Melnie pipari pēc garšas
     
  • Citronu sula pēc garšas
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šie vegānie salāti ir ne tikai veselīgi, bet arī liks Tavām garšu kārpiņām gavilēt.

Timiāna un pētersīļu lapiņas smalki sakapā
Visas mērces sastāvdaļas liec bļodiņā un kārtīgi samaisi.
Uz pannas apcep vegāniskās vistas gabaliņus, līdz tie zeltaini brūni, pievieno sāli un melnos piparus pēc garšas.
Dārzeņus sagriez mazākos gabaliņos, salātus kārto uz šķīvja, pievieno dārzeņus, zirņus, cepto vistu un mērci.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Cepti ziemas dārzeņi

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti