Pekanriekstu, apelsīnu un šokolādes plātsmaize

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • kārtainās mīklas bez rauga
     500 g
  • Kļavu sīrups, maza pudelīte
     1 gab.
  • apelsīni, sagriezti daiviņās, kuras ir sagrieztas uz pusēm (miziņu sagriež mazos gabaliņos)
     2 gab.
  • brūnā muskovado cukura
     30 g
  • sviesta
     100 g
  • tumšās šokolādes
     75 g
  • olas
     4 gab.
  • pekanriekstu
     200 g
  • plombīra saldējums
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Deserts svētku galdam!

Kārtaino mīklu ievieto cepamajā traukā vai pannā ar 4–5 cm augstu maliņu, kura tiks likta cepeškrāsnī.

Ar mīklu līdz pašai augšai apsedz arī maliņu. Sadursta mīklas apakšu un ieliek cepeškrāsnī uz 10–15 minūtēm 225 grādos, kamēr tā kļūst viegli brūna.

Kamēr mīkla apcepas, kastrolī izkausē sviestu, tam pievieno šokolādi.

Kad šokolāde izkususi, noņem to no liesmas, pievieno sakultās olas un samaisa.

Mīklas maliņas, kuras būs mazliet atdalījušās no veidnes, apziež ar kļavas sīrupu, piespiežot klāt pie veidnes.

Ieliek pamatnē riekstus, apelsīna gabaliņus un miziņas, sauju no katras sastāvdaļas pataupot dekorēšanai.

Apklāj riekstus un apelsīnus ar šokolādes masu. Plātsmaizi dekorē ar riekstiem un apelsīna miziņām.

Cep krāsnī 25–30 minūtes.

Pasniedz karstu kopā ar saldējumu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.