Pekanriekstu, apelsīnu un šokolādes plātsmaize

  • Gatavošana 2h
  • Grūti
Pekanriekstu, apelsīnu un šokolādes plātsmaize
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Sastāvdaļas

  • Kārtainā bezrauga mīkla
     500 g
  • Kļavu sīrups
      pēc garšas
  • Aapelsīni
     2 gab.
  • Brūnais muskovado cukurs
     30 g
  • Sviests
     100 g
  • Tumšā šokolāde
     75 g
  • Olas
     4 gab.
  • Pekanrieksti
     200 g
  • Plombīra saldējums
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Deserts svētku galdam!

Kārtaino mīklu ievieto cepamajā traukā vai pannā ar 4-5 cm augstu maliņu, kura tiks likta cepeškrāsnī.

Ar mīklu līdz pašai augšai apsedz arī maliņu. Sadursta mīklas apakšu un ieliek cepeškrāsnī uz 10-15 minūtēm 225 grādos, kamēr tā kļūst viegli brūna.

Kamēr mīkla apcepas, kastrolī izkausē sviestu, tam pievieno šokolādi.

Kad šokolāde izkususi, noņem to no liesmas, pievieno sakultās olas un samaisa.

Mīklas maliņas, kuras būs mazliet atdalījušās no veidnes, apziež ar kļavu sīrupu, piespiežot klāt pie veidnes.

Ieliek pamatnē riekstus, apelsīna gabaliņus (daiviņas, kuras ir sagrieztas uz pusēm) un miziņas (mazos gabaliņos), sauju no katras sastāvdaļas pataupot dekorēšanai.

Apklāj riekstus un apelsīnus ar šokolādes masu. Plātsmaizi dekorē ar riekstiem un apelsīna miziņām.

Cep krāsnī 25-30 minūtes.

Pasniedz karstu kopā ar saldējumu.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vegāniskie cepumi ar saldējumu

1h 20min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gogelmogels ar ogām

10min • Viegli
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes