Pērļu grūbu bukstiņputra ar kupātiem

  • Gatavošana 35min
  • Vidēji grūti
Pērļu grūbu bukstiņputra ar kupātiem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Kupāti

  • Kupāti Mani Gardumi
     4 gab.
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     2 ēdamk.

Putra

  • Nelieli kartupeļi
     2 gab.
  • Purava gaišā daļa
     100 g
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Pērļu grūbas
     100 g
  • Vistas buljons
     500 ml
  • Sviests
     2 ēdamk.
  • Eļļa
     1 ēdamk.

Mērce

  • Vistas vai liellopa buljons
     200 ml
  • Upeņu vai citu ogu džems
     3 ēdamk.
  • Ogu etiķis
     1 ēdamk.
  • Rozmarīns
      1 zariņš
  • Cukurs vai medus
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pērļu grūbu bukstiņputra ar kupātiem

Gatavo putru: nomizo katrupeļus un sagriez nelielos kubiņos.
Sagriez puravu un sakapā ķiploku.
Izkausē pannā ēdamkaroti sviesta ar eļļu un pasautē puravu ar ķiplokiem 2–3 minūtes.
Pievieno kartupeļus, sautē vēl 2–3 minūtes.
Pieber pērļu grūbas un pielej karstu buljonu.
Vāri 10–15 minūtes, tad noņem no uguns, uzliec vāku un atstāj uz 5 minūtēm.
Tikmēr lej pannā glāzi ūdens ar divām ēdamkarotēm vīnogu kauliņu eļļas.
Liec vārīties kupātus.
Vāri no abām pusēm, lai izsilst līdz viducim.
Līdzko ūdens novārīsies, eļļa ļaus kupātus apbrūnināt.
Pagatavo mērci: savieno visas sastāvdaļas un uz lēnas uguns vāri, līdz tā sāk biezēt.
Pasniedzot pievieno svaigas ogas pēc izvēles.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Risotto ar pikšu

1h • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti

Skābeņu zupa

45min • Viegli