Picas standziņas

  • Gatavošana 22min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Standziņas

  • Salami desa (sagriezta)
      pēc izvēles
  • Kārtainā bezrauga mīkla
     100 g
  • Izkausēts sviests
     60 g
  • Ķiploku pulveris
     0.75 tējk.
  • Svaigs baziliks
     1 ēdamk.
  • Siers Mozzarella (sarīvēts)
     115 g

Mērce

  • Parmezāna siers (sarīvēts)
     40 g
  • Tomātu pasta
     225 g
  • Svaigas dilles
     1 bunte (-s)

Gatavošanai

  • Bambusa iesmi
      pēc nepieciešamības
  • Cepampapīrs
      pēc nepieciešamības

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kociņus mērcē siltā ūdenī pusstundu.

Uzilda krāsni līdz 200°C. Paplāti pārklāj ar cepampapīru.

Izkaisa miltus un izklāj kārtaino mīklu.

Izkausē sviestu, pievieno ķiploku pulveri un baziliku (sakapātu), samaisa un apsmērē mīklu.

Sagriež mīklu strēmelēs.

Uz iesmiņa uzdur vairākas desas šķēlītes. Tad izsprauž vienu galu iesma mīklas strēmelē un tin mīklu spirālē apkārt iesmiņam, ļaujot desai pavīdēt locījumu vietās. Nostiprina otru galu mīklas pie iesma otrā gala. Liek uz pannas un iekšā krāsnī. Cep 10-12 minūtes.

Izņem ārā, apber ar sarīvētu mocarellas sieru. Ieliek vēl uz 1-2 minūtēm krāsnī, lai izkūst siers.

Tikmēr gatavo mērci - tomātu pastu sajauc ar parmezāna sieru un dillēm. Pasniedz pie picas standziņām.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sātīgā fokača

5h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Cēzara sendvičs

30min • Viegli