Picas standziņas

  • Gatavošana 22min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Standziņas

  • Salami desa (sagriezta)
      pēc izvēles
  • Kārtainā bezrauga mīkla
     100 g
  • Izkausēts sviests
     60 g
  • Ķiploku pulveris
     0.75 Tējkarotes
  • Svaigs baziliks
     1 Ēdamkarote
  • Siers Mozzarella (sarīvēts)
     115 g

Mērce

  • Parmezāna siers (sarīvēts)
     40 g
  • Tomātu pasta
     225 g
  • Svaigas dilles
     1 bunte (-s)

Gatavošanai

  • Bambusa iesmi
      pēc nepieciešamības
  • Cepampapīrs
      pēc nepieciešamības

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kociņus mērcē siltā ūdenī pusstundu.

Uzilda krāsni līdz 200°C. Paplāti pārklāj ar cepampapīru.

Izkaisa miltus un izklāj kārtaino mīklu.

Izkausē sviestu, pievieno ķiploku pulveri un baziliku (sakapātu), samaisa un apsmērē mīklu.

Sagriež mīklu strēmelēs.

Uz iesmiņa uzdur vairākas desas šķēlītes. Tad izsprauž vienu galu iesma mīklas strēmelē un tin mīklu spirālē apkārt iesmiņam, ļaujot desai pavīdēt locījumu vietās. Nostiprina otru galu mīklas pie iesma otrā gala. Liek uz pannas un iekšā krāsnī. Cep 10-12 minūtes.

Izņem ārā, apber ar sarīvētu mocarellas sieru. Ieliek vēl uz 1-2 minūtēm krāsnī, lai izkūst siers.

Tikmēr gatavo mērci - tomātu pastu sajauc ar parmezāna sieru un dillēm. Pasniedz pie picas standziņām.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Grilēta siera maize

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Antipasti

5min • Viegli

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti