Piecu slāņu sojas pīrāgs (Velingtons)

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Piecu slāņu sojas pīrāgs (Velingtons)
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Sojas masa

  • Sojas granulas
     70 g
  • Dārzeņu buljons
     200 ml
  • Tomātu mērce
     2 ēdamk.
  • Baltās kvinojas Rimi
     2 ēdamk.
  • Folija
      formas izveidei

Kārtas

  • Nori lapas
      2 gab.
  • Lielais lavašs
     1 gab.
  • Kārtainā bezrauga mīkla Rimi
     400 g
  • Sēnes (pēc izvēles)
     400 g
  • Ķiploki
     1 daiva (-s)
  • Spināti
     100 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Olīveļļa
     50 ml

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzvāri buljonu un liec uzbriest sojas granulām.
Kad granulas uzbriedušas izņem no buljona, izspied lieko mitrumu, sajauc masu ar tomātu mērci un nevārītiem kvinojas graudiem.
Masu liec uz folija un ieveido desas formu.
Ieliec kvinojas masu nedaudz padzesēt saldētavā vismaz 30 minūtes.
Pa to laiku sakapā sēnes ar ķiploku un apcep olīveļļā ar sāli un pipariem.
Atdzesē masu.
Tāpat apcep eļļā ar sāli spinātus un tad sakapā. Atdzesē.
Uz cepamā papīra sakārto četras kārtainās mīklas plāksnes un, uzliekot katru nedaudz otrai pa virsu, salīmē tās vienā garā mīklā.
Uz mīklas tikai centrā, atstājot vismaz 1+ cm no katras puses klāj pirmo kārtu, sakapātus spinātus.
Tad liec sēnes.
Izņem no saldētavas sojas rulli.
Uz galda izliec nori lapas, salīmējot to vienā garā nori. Izmanto ūdeni.
Uz garā nori lapu paklāja uzmanīgi liec sojas desu un ietin cieši nori lapā, lai nekas nekur nekristu laukā.
Nori un sojas desu cieši ietin vēl vienā kārtā, tortiljā.
Iesaku tortiljai nedaudz apgriezt malas, lai tā būtu četrstūrī.
Tālāk tortilju liec virs kārtainās mīklas un visu uzmanīgi saloki garā pīrāgā.
Mīklu apsmērē ar olīveļļu un mīklas virspusē iegriez dažus caurumus, lai, cepoties, būtu kur tvaikam izkļūt.
Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 210 grādos 45 minūtes.
Izņemot, nogaidi vismaz 30 minūtes pirms griešanas.

Līdzīgas receptes

Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes