Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Nūdeles400 g
-
Sezama sēklu eļļa2 Ēdamkarote
-
Saldais kartupelis200 g
-
Edamame (sojas) pupiņas200 g
-
Apelsīnu sula300 ml
-
Sojas mērce80 ml
-
Kartupeļu milti1.5 Ēdamkarote
-
Medus3 Ēdamkarote
Vista
-
Vistas gaļa420 g
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Laima miziņa1 gabali
-
Laima sula1 gabali
-
Sezama sēklu eļļa4 Ēdamkarote
-
Sojas mērce4 Ēdamkarote
-
Sarkanais čili1 gab.
-
Kanēlis0.25 Tējkarotes
-
Smaržīgie pipari1 Šķipsniņa
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Smalki sakapā ķiploku. Smalki sarīvē laima miziņu. Sakapā sarkano čili. Bļodā liec visas marinādes sastāvdaļas un iemarinē vistas gaļu (nelielos gabalos).
Katlā uzvāri ūdeni un novāri edamame pupiņas, kamēr mīkstas, un nolobi.
Pannā sakarsē eļļu, liec cepties vistas gabaliņus un saldos kartupeļus (nomizotus, mazos kubiņos). Cep uz lielas liesmas apmēram 7 minūtes, līdz gaļa apbrūnē.
Kamēr cepas gaļa, bļodiņā sajauc kartupeļu miltus ar pusi sojas mērces.
Uzlej gaļai, pievieno medu, pārējo sojas mērci un apelsīnu sulu. Gatavo uz vidēji lielas liesmas, līdz saldie kartupeļi kļūst mīksti.
Tad palielini liesmu un vāri, līdz mērce sabiezē, samazinās apjomā un paliek ķepīga.
Tikmēr uzvāri nūdeles.
Kad tās gatavas, nokās un pārlej nedaudz ar eļļu.
Liec šķīvī, pa virsu liekot pupiņas un uzlejot mērci. Pasniedz, pārberot ar sezama sēklām.