Pildīts cāļa cepetis ar štovētiem kāpostiem

  • Gatavošana 2h
  • Viegli
Pildīts cāļa cepetis ar štovētiem kāpostiem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Cālis Rimi
     1 gab.
  • Štovēti kāposti
     400 g
  • Ābolu biezenis
     3 ēdamk.
  • Tumšā soja Rimi
     1 ēdamk.
  • Sāls
     1.5 tējk.
  • Malts kaltēts ķiploks
     1 tējk.
  • Eļļa
     1 ēdamk.

Piedevas

  • Bietes
     5 gabali
  • Kartupeļi
     5 gab.
  • Pastinaks
     3 gabali
  • Eļļa
     3 ēdamk.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Citrons
     1 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Cāli pildi ar štovētiem kāpostiem.
Vēderu aizšuj ar striķi vai ar zobu bakstāmiem.
Sajauc ābolu biezeni ar sāli, soju, eļļu un ķiploku pulveri.
Ierīvē cāli un liec cepešpannā ar krūtiņām uz augšu.
Sagriez saknes mazākos gabalos.
Pēc izvēles vari tās arī nomizot.
Apslaki ar eļļu un pieber sāli.
Cepešpannā ielej 1.5 glāzi ūdens un liec cepties 30 minūtes.
Atver cepeškrāsni un turpat cepešpannā pievieno saknes.
Turpini cept vēl vismaz stundu.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zemeņu un krēma kārtojums

1h 20min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes