Pildīts kartupelis

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 45min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Lielie kartupeļi
     3 gab.
  • Olīveļļa
     2 ĒK
  • Kausēts sviests
     2 ĒK
  • Ķiploku pulveris
     2 TK
  • Oregano
     1 TK
  • Paprikas pulveris
     1/2 TK
  • Sāls un pipari
      pēc garšas
  • Bekona strēmeles (katra sagriezta 4 daļās)
     6 gab.
  • Mocarella siers
     100 g
  • Parmezāna siers (rīvēts)
     25 g
  • Zaļumi
      dekorēšanai

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda krāsni uz 220 C

Mazā bļodiņā sajauc sviestu, ķiploku pūderi, oregano,paprikas pulveri, sāli un piparus. noliek malā.

Kartupeļos iegriež ar nazīti, bet negriež līdz galam. Uztaisa tādas kā kabatiņas.

Ar otiņu katru kartupeli rūpīgi apslaka ar sviesta maisījumu. Katrā kabatiņā ieliek bekona šķēli, tad apber ar sieriem.

Cep apmēram 45 minūtes, ik pa laikam var apliet ar sviestiņu, kas izkusis uz cepampannas. Pasniedz ar zaļumiem.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!