Pīle ar apelsīnu un ābolu pildījumu

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Pīle ar apelsīnu un ābolu pildījumu
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Pīles
     2 gab.
  • Āboli
     3 gab.
  • Apelsīni
     3 gab.
  • Kartupeļi (nomizoti, sagriezti)
     6 gab.
  • Burkāni
     4 gab.
  • Apelsīnu marmelāde
     2 ēdamk.
  • Vidusjūras garšvielas
      Pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Cepeškrāsni sakarsē līdz 250 grādiem.

Čuguna vai parastā cepamtraukā ievieto pīles, atstājot vietu kartupeļiem un burkāniem. Iespējams būs nepieciešamas 2 pannas (atkarīgs no pīļu izmēra).

Ielej ūdeni 3–4 cm augstumā. Ierīvē pīļu iekšpusi ar garšvielām.
Pīles piepildi ar četrās daļās sagrieztiem nemizotiem apelsīniem un āboliem.
Pārsedz ar foliju un liec cepties.
Pēc pusotras stundas noņem foliju un pannā pievieno kartupeļus un burkānus, pārkaisi tos ar sāli.
Pielej vēl ūdeni un cep vēl 20 minūtes bez folijas.
Pārzied ar marmelādi un cep vēl 10–15 minūtes, līdz pīles ādiņa ir brūna.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cāļa cepetis ar burkāniem

1h 10min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti