Pīles krūtiņas un dedzināta mandarīna tarte

  • Gatavošana 1h 10min
  • Vidēji grūti
Pīles krūtiņas un dedzināta mandarīna tarte
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Kārtainā bezrauga mīkla
     200 g
  • Pīles krūtiņas
     0.5 Gabali
  • Sāls
      pēc garšas
  • Čili
      pēc garšas
  • Mandarīns
     1 gabali
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Dārzeņu salsa

  • Brokolini
     2 gab.
  • Cukīni ripiņas
     8 gabali
  • Sarkanai sīpols
     0.25 gabali
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Puravs
     0.2 Gabali
  • Selerijas
      1 kāts
  • Olīveļļa
      pēc garšas
  • Kalē lapas
      2 gab.
  • Garšvielas
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kārtaino mīklu sagriez četrstūros atbilstoši tartes formai, ieklāj formā, lai ausis paliek ārā.

Sadursti ar dakšiņu, lai mīkla nepūšas.

Pa to laiku sagatavo dārzeņu salsu - visus dārzeņus sīki sasmalcini, apcep uz sakarsētas pannas olīveļļā, pārkaisi sāli, piparus, cep, kamēr gatavi.

Cep no vienas puses, kamēr brūna, tad apgriez uz otru pusi un cep, kamēr pīle gatava.

Griez šķēlēs.

Pasniedz karstu.

Sadursti ar dakšiņu, lai mīkla nepūšas.

Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos aptuveni 20 min.

Gatavo pīli: pārkaisi sāli, piparus un uz kārtīgi sakarsētas pannas liec pīli ar ādu uz leju.

Mandarīnu sagriez plānās ripiņās un apcep uz pannas karstos pīles taukos no abām pusēm.

Izceptajā kārtainajā mīklas groziņā kārto dārzeņus, pa virsu pīles krūtiņu, mandarīnu, čili piparu.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes