Pilngraudu pasta ar sēnēm, cukīni un rikotu

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Pilngraudu pasta ar sēnēm, cukīni un rikotu
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Pilngraudu makaroni
     240 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     30 ml
  • Šampinjoni
     200 g
  • Cukīni
     250 g
  • Siers Ricotta
     250 g
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Timiāns
      pēc garšas
  • Rozmarīns
      pēc garšas
  • Pētersīlis
      pēc garšas
  • Siers Grana Padano
     30 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katliņā verdošā sālsūdenī liec vārīties pastu. 

 

Tikmēr pannā sakarsē eļļu, liec tajā sēnes (sagrieztas uz pusēm) un apcep uz lielas liesmas 5 minūtes.

Tad pievieno cukīni (nelielos kubiņos), garšaugus, ķiploku (izspiestu caur ķiplokspiedi) un pacep uz vidējas liesmas vēl 5 minūtes.

Beigās pievieno rikotu un kausiņu ūdens, kurā vārās pasta.

Samaisi un uz lielas liesmas pavāri.

Visbeidzot pievieno sāli un piparus. 

 

Nokās pastu, pievieno pannā sagatavotajai mērcei, pavāri 1 minūti un pasniedz, uzberot smalki sarīvētu sieru. 

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vienas pannas pasta

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Njoki ar garnelēm un ikriem

40min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Kraukšķīgā vista

30min • Vidēji grūti