Pilngraudu pasta ar sēnēm, cukīni un rikotu

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Pilngraudu pasta ar sēnēm, cukīni un rikotu
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Pilngraudu makaroni
     240 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     30 ml
  • Šampinjoni
     200 g
  • Cukīni
     250 g
  • Siers Ricotta
     250 g
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Timiāns
      pēc garšas
  • Rozmarīns
      pēc garšas
  • Pētersīlis
      pēc garšas
  • Siers Grana Padano
     30 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katliņā verdošā sālsūdenī liec vārīties pastu. 

 

Tikmēr pannā sakarsē eļļu, liec tajā sēnes (sagrieztas uz pusēm) un apcep uz lielas liesmas 5 minūtes.

Tad pievieno cukīni (nelielos kubiņos), garšaugus, ķiploku (izspiestu caur ķiplokspiedi) un pacep uz vidējas liesmas vēl 5 minūtes.

Beigās pievieno rikotu un kausiņu ūdens, kurā vārās pasta.

Samaisi un uz lielas liesmas pavāri.

Visbeidzot pievieno sāli un piparus. 

 

Nokās pastu, pievieno pannā sagatavotajai mērcei, pavāri 1 minūti un pasniedz, uzberot smalki sarīvētu sieru. 

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Tagliatelle ar mīdijām

20min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Pasta alla carbonara

30min • Viegli

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti

Pupiņu čili burito

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Jērs rozmarīnā

3h 30min • Viegli