Piparkūku pikas

  • Sagataves 30min ,  Gatavošana 10min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Piparkūku mīkla

  • Milti
     375 g
  • Tumši brūnais cukurs
     150 g
  • Cepamā soda
     3/4 TK
  • Kanēlis
     1 ĒK
  • Malts ingvers
     1 ĒK
  • Maltas krustnagliņas
     1/2 TK
  • Sāls
     1/2 TK
  • Sviests
     170 g
  • Iesala ekstrakts
     255 g
  • Piens
     2 ĒK
  • Cukurs
     100 g
  • Pūdercukurs
     60 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 24 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā ber miltus, brūno cukuru, sodu, kanēli, ingveru, krustnagliņas, sāli un kārtīgi samaisa.

Pievieno klāt sviestu. Ar elektrisko mikseri maisa līdz vienmērīgai masai.

Pamazām pievieno iesala ekstraktu un pienu. Turpina miksēt.

Masu liek ledusskapī uz 30 min, lai sacietē.

Tikmēr uzsilda krāsni uz 180 C°. Cepampannu izklāj ar cepampapīru.

No masas veido bumbiņas. Katru rullē cukurā, tad pūdercukurā. Liekot uz cepampannas, bumbu piespiež klāt, lai veidotos cepumu forma.

Liek cepties uz 12 minūtēm. Tad ļauj atdzist uz cepampannas 2 minūtes un pārliek uz trauka atdzesēties.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.