Piparkūku pikas

  • Gatavošana 40min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Milti
     375 g
  • Tumši brūnais cukurs
     150 g
  • Cepamā soda
     0.75 tējk.
  • Kanēlis
     1 ēdamk.
  • Malts ingvers
     1 ēdamk.
  • Maltas krustnagliņas
     0.5 tējk.
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes
  • Sviests
     170 g
  • Iesala ekstrakts
     255 g
  • Piens
     2 ēdamk.
  • Cukurs
     100 g
  • Pūdercukurs
     60 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 24 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā ber miltus, brūno cukuru, sodu, kanēli, ingveru, krustnagliņas, sāli un kārtīgi samaisa.

Pievieno klāt sviestu. Ar elektrisko mikseri maisa līdz vienmērīgai masai.

Pamazām pievieno iesala ekstraktu un pienu. Turpina miksēt.

Masu liek ledusskapī uz 30 min, lai sacietē.

Tikmēr uzsilda krāsni uz 180°C. Cepampannu izklāj ar cepampapīru.

No masas veido bumbiņas. Katru rullē cukurā, tad pūdercukurā. Liekot uz cepampannas, bumbu piespiež klāt, lai veidotos cepumu forma.

Liek cepties uz 12 minūtēm. Tad ļauj atdzist uz cepampannas 2 minūtes un pārliek uz trauka atdzesēties.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes