Piparkūku pikas

  • Gatavošana 40min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Milti
     375 g
  • Tumši brūnais cukurs
     150 g
  • Cepamā soda
     0.75 Tējkarotes
  • Kanēlis
     1 Ēdamkarote
  • Malts ingvers
     1 Ēdamkarote
  • Maltas krustnagliņas
     0.5 Tējkarotes
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes
  • Sviests
     170 g
  • Iesala ekstrakts
     255 g
  • Piens
     2 Ēdamkarote
  • Cukurs
     100 g
  • Pūdercukurs
     60 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 24 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā ber miltus, brūno cukuru, sodu, kanēli, ingveru, krustnagliņas, sāli un kārtīgi samaisa.

Pievieno klāt sviestu. Ar elektrisko mikseri maisa līdz vienmērīgai masai.

Pamazām pievieno iesala ekstraktu un pienu. Turpina miksēt.

Masu liek ledusskapī uz 30 min, lai sacietē.

Tikmēr uzsilda krāsni uz 180°C. Cepampannu izklāj ar cepampapīru.

No masas veido bumbiņas. Katru rullē cukurā, tad pūdercukurā. Liekot uz cepampannas, bumbu piespiež klāt, lai veidotos cepumu forma.

Liek cepties uz 12 minūtēm. Tad ļauj atdzist uz cepampannas 2 minūtes un pārliek uz trauka atdzesēties.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Vegāniskais Creme brulee

20min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Liellopa gaļas sautējums balzāmā

1h 50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Citrusa siera kūkas muss

1h 20min • Vidēji grūti